Nibbleparken – lekplats med sport- och sagotema

Järfälla kommun har ett 60-tal lekplatser, flera med tema, något som vi på Familjeparker verkligen gillar. 🙂 Vi har redan hunnit upptäcka Neptuniparken i Skälby samt Ålstaparken i Barkarby. Och igår var det dags att åka till Nibbleparken i Jakobsberg.

Lekparken rustades upp för ett antal år sedan. Man ville då dels behålla ”rumskänslan” i den befintliga parken, dels ge den en tydligare röd tråd; den fick sport- och sagotema med figurerna ”nibblarna”. Landskapsarkitektfirman bakom är Sven A Hermelin.

Storyn är som följer; de små nibblarna bor i stubbarna i parken. Det finns till och med en stubbe med en liten dörr på. De små husen man kan klättra upp på, in i och åka kana nerför är fantasifullt bulliga och lite sneda och vinda som det kan vara i sagans värld.

Ett dött träd har fått ansikte och på ett ställe i parken ser det ut som om massor av rödvita flugsvampshattar trängt upp ur asfalten (se öppningsbilden högst upp). Kul tyckte barnen att hoppa runt på!

Gynnar rörelseglädjen

Lekparken har också en hinderbana längs ena kanten med stora däck, gungande broar, smala gångar, stubbar och annat spännande att ta sig fram på. Man hittar även gungor, en linbana och en stor yta med sand i lite olika nivåer där man kan sätta igång en dusch för rinnande och geggiga lekar!

Som komplement till sagotemat är sport också något man velat satsa på här. Nibbleparken har därför både fotbollsplan med konstgräs, en basketplan och utegym. De stora ytorna främjar förstås också spring och fartfyllt bus av alla slag.

Matsäckspaus i solen

Eftersom vår äldste son låg hemma sjuk, åkte vi denna gång i sällskap av en annan familj för att utöka vår lilla testpatrull till tre barn i åldrarna 4 till 10 år. Det var fullt fart utan klagan hela tiden och det både klättrades, jagades och gungades av hjärtans lust!

Självklart hade vår Theodor med sin älskade cykel som han åkte runt på också, han älskar verkligen att susa fram över fria ytor. Innan det var dags att åka hem smet barnen iväg och in till den angränsande förskolans lekplats. Här fanns fler klätterställningar, en bred rutschkana, småhus i glada färger, gungor och lite annat.

Med tanke på alla fina parker som finns, och att ingen av oss hittade fri parkering i direkt anslutning, lär vi nog inte åka tillbaka hit på ett tag, men ombyte förnöjer och Nibbleparken är definitivt en trevlig lekpark! Vi hade ett par trevliga timmar i parken med mysig matsäckspaus i sensommarsolen!

Kommentera gärna

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *