5 roliga lekparker i Västerort, Stockholm

En lekpark blir roligare med tema tycker vi på Familjeparker! Eftersom vi själva ständigt är på jakt efter nya, roliga parker att besöka blir det många olika utflykter både i närområdena och ibland längre bort.

Här har vi samlat 5 tips på parker i vad man väl närmast skulle kalla Västerort eller i alla fall väst-nordväst om Stockholm.

1. Riddarparken

Riddarparken ligger i Västerort utanför Stockholm.Denna lilla park i Järfälla (västerort utanför Stockholm) har en riddarborg i mitten som satt temat och namnet. Grönytor finns liksom bollplan, karusell och gungor.
Läs mer om Riddarparken här.

2. Flygplatsparken


Ålstaparken är det egentliga namnet på denna park som ligger i det gamla flygflottiljeområdet bakom Barkarby handelsplats. Nästan hela ytan är täckt av färgad så kallad ”gummiasfalt” och här kan både små och större barn ha kul.
Läs mer om Flygplatsparken här.

3. Guldet


Denna park som ligger i området Grimsta i Vällingby – också i Västerort – har guldgrävartema. Gungor, boll- och cykelytor, ”guldgrävarhus” och en käpphästbana med mera finns att roa sig med.
Läs mer om parkleken Guldet här.

4. Nibbleparken


En park med sago- och sporttema, också belägen i Järfälla. De rödvita flugsvamparna osm sticker upp ur asfalten är roliga men här finns också hinderbana, vattenlek sommartid och bollplaner med mera.
Läs mer om Nibbleparken här.

5. Neptuniparken


Ligger i Skälby, Järfälla och har rymden som tema. I fokus är den fina rymdraketen som går att klättra på både utvändigt som invändigt samt åka rutschkana nerför. En hel del annat finns också i denna park.
Läs mer om Neptuniparken här.

Har du fler förslag som kunde platsa in på denna lista? Lämna gärna ditt tips i en kommentar (tryck på kommentarer under rubriken). Tack!

Familjeparker finns även på Instagram och Youtube, följ oss gärna för att inte missa några tips! 🙂

ommentarer på “5 roliga lekparker i Västerort, Stockholm

  1. Hej! Eftersom Spånga ingår i Västerort vill jag tipsa om Spånga by 4H-gård. Det är förvisso en 4H, men de har en rolig lekpark samt plaskdamm, grillplats och gräsmattor intill. Solklart tips!

    1. Hej och tack för tipset! Vi inriktade oss på temalek i detta inlägg men du har så rätt att det är en trevlig lekplats 🙂 Yngste sonen har också gått på kurs på just denna 4H-gård! 🙂

Kommentera gärna

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *