Om Familjeparker.se

Med en reseskribent, en grafisk formgivare och två äventyrstörstande barn i familjen kändes det ganska naturligt att starta sajten Familjeparker.se – en upplevelsefokuserad sajt med familjefokus.

Kärnan är det vi kallar familjeparker; djurparker, nöjesparker, temaparker, äventyrs- eller aktivitetsparker, liksom äventyrsbad, vatten- och sommarland. Eftersom många av dessa bara är öppna på sommaren har vi utökat det att också inkludera muséer i viss mån, science center och lekland.

Från början var planen att fokusera på recensioner av parker i Sverige och övriga Norden, men ganska snart breddades innehållet. Idag finns här även reseberättelser, tips och upplevelser – inte bara från parkbesök – utan också om andra lekfulla aktiviteter och upplevelser. Och eftersom ett parkbesök ofta kan vara höjdpunkten på en familjesemester skriver vi också om familjevänliga boenden, restaurangförslag och andra tips på roliga saker på resmålet.

YouTube-kanalen Familjeparker finns filmer från vissa av våra upplevelser. Kika gärna på dem! Det är rolig inspiration, inte minst för barnen.

Vår förhoppning är att du inte bara ska bli inspirerad, utan få tips på familjevänliga aktiviteter och resmål och hjälp att skapa fantastiska upplevelser för din egen familj.

Välkommen hit.

Heidi Rovén Scheiderbauer
Redaktör Heidi Rоvén Scheiderbauer, Cobertura Förlag