Ripvidet – mix av natur och nybyggt i Västerort

Vi fortsätter att beta av närområdena hos oss för att hitta trevliga utflyktsmål! Vädret har ju varit ostadigt på sistone men i helgen såg prognosen ljus ut på förmiddagen så vi valde att cykla till en lekpark knappa 4 kilometer bort; Ripvidet.

Denna lekpark ligger strax bortanför Kälvesta, nära Skälby. Adressen (Blåeldsvägen 14) hör enligt Stockholms stads webbplats till Hässelby. Detta ligger alltså i Västerort utanför Stockholm.

Vi njöt av att kunna cykla tillsammans och cykelvägarna dit var fina! Väl framme fanns bra cykelställ där vi kunde låsa fast våra hojar och sedan rusade barnen snabbt iväg mot lekparken som låg inbäddad i grönska från alla håll.

Lockade av mobilus-gungan

Vår äldsta kille, Isac nu 11 år, hade varit där förut med en kompis. Det var då han hade upptäckt den roliga vippgungan som var orsaken till att vi hade valt att åka just hit till Ripvidet; han älskar denna typ av gunga som kallas mobilus. Kanske just för att han börjar bli stor nu och behöver lite extra fart och utmaning för att hålla sig road.

Ripvidet har denna mobilusgunga.

Genast såg vi då också att de håller på att rusta upp parken – jätteroligt! Allt såg klart ut men byggnadsställningarn var kvar så vi kunde inte komma åt att pröva det nya. Innanför stängslet fanns en linbana, en ny stor klätterställning med tub-rutschkana med mera.

Ripvidet har nyligen rustats upp.
Ripvidet har numera dessa nya lekelement.

Vi fick nöja oss att leka med det befintliga vilket var en salig blandning. 🙂 Två trähästar och en zebra står i bortre delen av parkleken. Här finns också en inhängnad som var tom. Jag funderade på om den kanske är tänkt för att leka med käpphästar i, eftersom de där trähästarna står nära?

Den fina zebran i trä finns på lekparken Ripvidet.

Lekfulla uppmaningar

Ett målat tittutplank finns också där man kan titta ut som Pettson och Findus eller en gul blomma. Det blev genast fajt över vem som skulle vara vad. Först när vi lovade att barnen skulle få titta ut ur alla hål (så det blev rättvist, alltid denna rättvisa…) kunde vi få fota. 🙂

Över en portal intill står det att man ska göra oljud. Killarna var inte sena att haka på uppmaningen! 😉 Jag fick hålla för öronen för att inte bli helt döv, haha…!

En mindre bollplan med mål ligger på andra sidan mitt över, förmodligen tänkt till bandy och liknande. En större bollplan finns också för basket. För mindre barn finns en inhängnad hage med gungor, sandlåda, träbil, minirustchakana med mera.

Utanför denna ingängnade del i grönområdet i början, hittar man också en silvrig metallspiral tänkt för klätterlek. Den var rolig och både jag och Theo (yngste sonen, 5 år) arbetade oss igenom den. 🙂 En fin stenlabyrint finns också så det är verkligen en mix av gammalt och nytt, natur och lekredskap.

Området har också grillplats med sittytor där det skulle kunna samlas mycket folk men var helt tomt vid vårt besök. Det skulle man kunna göra nästa gång, komma hit och grilla.

För en nästa gång måste det förstås blir. Vi måste ju testa allt det nya bakom den där byggnadsställningen… då får vi uppdatera detta inlägg med nya bilder!

Uppdatering 2021-11-15
Igår var vi tillbaka till Ripvidet med en annan barnfamilj. Vi grillade burgare och korv (så ja det finns alltså grillplats, se bilden ovan, ett tips är att vara ute i tid vilket vi var, sedan kom några andra och nästan köade för att få tillgång till grillen) men framförallt lekte barnen i timmar med allt som fanns. 🙂

Här kommer bilder på den nu färdigställda nya lekplatsen också, som utlovat! 😉

Kommentera gärna

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *