Stjärnparken i Upplands-Bro – parkour och sport

Innan vi åkte hem från vårt häftiga besök på Accroparks nya höghöjdsbana, passade vi på att beta av några andra fina parker i Upplands-Bro. En av dem var Stjärnparken. Detta är en park för äldre barn och ungdomar som vill träna parkour, klättring och bollsporter.

De gula och orangea färgerna gjorde oss glada vid första anblick. Att solen flödade ner på oss denna vårdag gjorde inte saken sämre. 😉

När man anländer till Stjärnparken finns en fin skylt som förklarar parkens innehåll och en slags portal man går igenom som känns välkomnande. Men den asfalterade gången förstod vi snabbt mest var för alla snabba ungdomar på kickbikes som kom farandes i hög fart! 🙂 Det var bara att hoppa åt sidan!

Lek möter sport

Vi tyckte Stjärnparken var riktigt föredömlig. Varför ska bara mindre barn få roliga parker att hänga i? Kanske är det därför äldre barn fastnar inne eller vid datorn för att de känner sig för stora för lekparkernas gungor men för små för ungdomsgårdarna? Här fanns ypperliga exempel på hur lek och sport möts och lockar till rörelse.

En del består av ramper för skateboardåkning, kickbikes och cyklar.  En annan för parkourträning med olika höga betongväggar och ribbor att svinga sig över. En tredje yta är för dans med ett DJ-bås från Yalp som vi aldrig förstod oss på men som verkar vara hur coolt som helst när/om det fungerar…

Pingisbord, fotbollsplan liksom basketplan finns också liksom en stor ”klättersvamp” med klätterytor på alla sidor. Flera balansgrejer och annat kul att ta sig fram på hittar man med…och stora grönytor runtikring. För den som vill köra coronasäker styrketräning/väntande föräldrar finns utegym.

Allt som allt var Stjärnparken riktigt inspirerande. Både barnen (våra och vänners som var med oss) och vi blev så upptagna av allt att vi glömde kvar vår yngsta killes jacka där någonstans (suck). Det var full fart, non stop, TROTS att barnen ju redan hade klättrat och åkt zipline i flera timmar i skogen före detta besök! Barns outtömliga energi upphör aldrig att imponera! 😀

Korta fakta

Stjärnparken kallas också aktivitetsparken och ligger alltså i Bro (som i Upplands-Bro). Adressen är Idrottsstigen 15, nära Bro centrum. Man kan stå på parkeringen för centrumet som är gratis och ligger precis bredvid.

Aktivitetsparken har ledorden SNYGG–TRYGG–JÄMSTÄLLD. Tanken är att alla ska känna sig välkomna – oavsett kön, ålder, ursprung, fritidsintresse och funktionsförmåga.

Det ska också finnas konstverk i parken som vi dock inte utforskade.

ommentarer på “Stjärnparken i Upplands-Bro – parkour och sport

  1. Wow! Vilket bra tips! Har en 7åring här hemma som gillar parkour, även om hon bara testat lite. Men hon är stark och snabb och gillar grejen så det där ska vi besöka!

    1. Hej! Vad kul att ni fick ett bra tips som passar er, det gör oss glada! Jag (mamman i familjen) blir också glad över att tjejer också tränar parkour, precis som kompisen Sophie som var med oss denna dag. 😀

Kommentera gärna

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *