Riddarparken i Järfälla

Riddarparken i Järfälla är en park vi velat besöka ett tag och idag blev det äntligen av! Alla parker med specifikt tema är lite extra roliga att besöka, det blir som en liten tröst i dessa annars så parkfattiga tider (corona=nöjesparker måste hålla stängt).

Riddarparken rustades upp för några år sedan. Den som hade uppdraget var landskapsarkitektfirman Sven Hermelin, som ju även ligger bakom Ålstaparken med flygplatstema som vi tyckte mycket om. Alltså kände vi redan att det var ett lovande besök!

Riddarborg i fokus

Det var lätt att parkera på Jakobsbergs Centrums gratis parkering (3 timmar). Riddarparken ligger alldeles intill, man ser den orangea riddarborgen så det är ingen match att hitta. Adressen är annars Tornérvägen 29.

Det som är i fokus på lekplatsen är förstås just riddarborgen. Den är riktigt fin med sina fyra ståtliga torn i varje hörn! För att ta sig upp kan man antingen klättra på utsidan eller ta sig upp via en stege inuti borgen. Där inne finns också en ståtlig trästol att leka mäktig riddare i.

Uppifrån borgen har man bra utsikt, kan gå på en träbro, stå i tornen och ropa ner till sina undersåtar, sedan svischa nerför en rutschkana. På ena yttersidan finns en klättervägg.

Runtom borgen finns olika delar; en med gungor där det också finns en gungbräda, en sandlåda, karusell att snurra runt i, en liten lekhäst, trädrake att klättra på, buskage med träspång och en basketplan.

Riddarparken har vunnit pris

Utöver lekparken finns det generösa grönytor och det ska visst finnas café också även om vi inte såg något, kanske öppnar det till sommaren? Det ska finnas en damm också och blommor i pergolan. Säkert fint sommartid!

Parken fick år 1996 Sienapris för bästa utemiljö.

Om detta inte räcker finns några mindre lekplatser i bostadsområdena runtom. Läs bara ordentligt på eventuella skyltar, vissa är privata enbart för de boende i just den föreningen.

Följ oss gärna på instagram och prenumerera på vår kanal på YouTube! 🙂

One thought on “Riddarparken i Järfälla

Kommentera gärna

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *