Neptuniparken – en lekplats med rymdtema

Ni kanske minns att vi för inte så länge sedan var till Ålstaparken i Barkarby, en lekpark med flygplatstema. Järfälla är uppenbart bra på temalekplatser eftersom Familjeparker i veckan besökte en annan lekpark med uttalat tema där; nämligen Neptuniparken som har RYMDEN som tema.

Neptuniparken ligger i Skälby. Rymden finns redan som tema i området, flera gatunamn i närheten har namn som till exempel Orionvägen, Rymdvägen, Plutovägen och Capellavägen.

Det blev pappa Kristofer och Theo som cyklade iväg för att testa lekparken denna gång då vi andra var upptagna. Väl hemma fick vi se fina bilder och höra allt om den lyckade utflykten!

En rymdraket att klättra på

Egentligen var det inte så jättemånga rymdelement i parken. Framförallt är det ett klättertorn i form av en rymdraket som sätter atmosfären, och den var förstås jättefin.

Ett rep att svinga sig i kanske mellan de svarta stubbarna?

Raketens utsida har flera olika grepp som bildar en liten klättervägg. Kommer man upp kan man ta sig in i raketen via ett litet hål. Theo 4 år klarade att ta sig upp här och in i hålet, något han förstås var mycket nöjd över. 😉 För den som inte kan eller vill klättra finns även en öppning i marknivå för att ta sig in. Inne i raketen fanns olika platåer för att ta sig upp.

Från raketen kunde man sedan ta sig ut och ner igen via en rutschkana för att sedan virvla vidare till parkens övriga lekelement. Att klättra i ställningarna med nät var en bra utmaning för Theo. Två metallbågar håller upp nätet som är öppet i båda ändarna och bildar en strut som smalnar av på mitten.

Metall, trä och sten

Andra saker som fanns var en hängande stol som kanske kunde vara en sits i en rymdfarkost med lite fantasi? Två burar fanns också (kanske del av planteringarna?) liksom en karusell-liknande grej att åka runt på. Mitt i all metall fanns också en skruvformad träskulptur och en labyrint av stenar. Lite vid sidan av fanns också en gungställning liksom bänkar och bord där man kan äta matsäck eller bara ta en paus.

Sammantaget kunde Kristofer och Theo rapportera att Neptuniparken är en trevlig lekplats som ger rolig variation med lite annat än ”det vanliga”. Mycket att klättra och balansera på så är ditt barn i ”klätteråldern” kan det vara en trevlig utflykt att åka hit, även om det väl inte är en park man tar sig över halva stan för att besöka. 🙂

Nu får vi se vart det bär av härnäst. Denna helg bjuder på mycket regn men vi hoppas på fina helger framöver. Har du något tips på vilken park vi borde besöka då?

Kommentera gärna

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *