Sommarroadtrip Visby-Västervik-Vimmerby

Äntligen kan vi knyta ihop säcken kring förra sommarens roadtrip! Alla blogginlägg är nu skrivna och jag har länkat till dem från detta inlägg så att du lätt kan hitta det du vill läsa mer om.

Roadtrips är verkligen ett populärt sommargöra för barnfamiljer, och så smidigt. Bara att sätta sig i bilen och dra iväg (med mer eller mindre planering)! Vi brukar dra upp de stora linjerna och sedan också lämna lite utrymme för flexibilitet. Det brukar funka bra.

Själva rutten vi gjorde var väldigt trevlig med lagom korta avstånd mellan allt roligt; Stockholm (där vi bor) – Nynäshamn (där vi rullade ombord på en av Destination Gotlands färjor) – Visby (där man kommer iland)– vidare till Västervik (det går färjor dit också från Visby med Destination Gotland) – Vimmerby (en kort bilresa på cirka tre kvart).

Självklart kan man vända på steken och göra denna rutt i omvänd ordning också.

En perfekt sommarroadtrip

Förra sommarens schema blev dock lite tajt och så blev också våra dagar på vår sommarroadtrip. Inte helt att rekommendera!

Jag hade exempelvis kunnat tänka mig att utöka Gotlandsvistelsen till en hel vecka (dock inte i år…), samt ha minst en dag till eller två i Västervik. I Visby testade vi fem boenden; Visby Gustavsvik, Scandic Visby, First Hotel Kokoloko samt både den nya stugtypen Smöjen och glampingKneippbyn.

I Vimmerby bodde vi bara en natt på Ingebo hagar men vi hade lätt kunnat stanna ett par dagar till. Det blir lätt att man bara besöker Astrid Lindgrens Värld en dag, är lite småfrustrerad över att man inte hunnit med allt och sedan drar vidare. Fel dag valde vi också, ovetandes om att det var den mest turisttäta dagen på hela året på Astrid Lindgrens Värld.

Nästa gång vi är i Vimmerby vill vi till exempel besöka Astrid Lindgrens Näs (Astrids barndomshem där hon växte upp), Filmbyn Småland och alla små byar som varit förebild för Katthult, Bullerbyn och så vidare. Det finns alltså anledning att åka tillbaka, som tur är! 🙂

Enkel tripp att planera själv

Tidigare fanns ett samarbete som band ihop de tre sommarstäderna Visby, Västervik och Vimmerby. Det fanns till och med en hemsida som hette Sommarroadtrip.se, men det samarbetet har tyvärr upphört. Det spelar dock inte så stor roll då det går utmärkt att besöka respektive orts hemsida för tips och boende och boka själv. 🙂

Kanske har ni tips att lägga i en kommentar till detta inlägg, om fler fina utflyktsmål eller boenden längs denna roadtrip?

One thought on “Sommarroadtrip Visby-Västervik-Vimmerby

Kommentera gärna

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *