Vi testar: Visby Gustavsvik

Visby Gustavsvik är en semesterby som ligger 4 km norr om Visby hamn. Här har man både nära till Visbys nöjen liksom havet och naturen. Bland de boendeformer de erbjuder finns dubbelrum med bed & breakfast eller stugor och lägenheter med självhushåll.

Vi bodde här två nätter förra sommaren när vi var på en sommarroadtrip, och hade då en lägenhet skulle man kunna säga: en del i en stuglänga. Vårt boende hade hela tre sovrum och kombinerat kök / vardagsrum, dusch och wc.

Utanför hade vi en liten altan och så massor av fin natur! Just naturen var nog vår största behållning av Visby Gustavsvik. Vill man bo så att barnen bara kan springa ut på stora gräsytor, ha nära till vatten och bad (det finns både badbrygga och strand) plus möjligheten att promenera både i skog och utmed havet så är detta perfekt.

Stora grönytor och havsnära

Vi hade lite otur med vädret, temperaturen ville inte ens över 20-strecket och solen lös med sin frånvaro. Nu var det inget som vi stoppades av; vi gav oss ut på upptäcktsfärder och lek ändå – samt bad!

Isac gav sig i kast med ett stort klätterträd, Theo hittade en liten lekplats och de stora grönytorna var som gjorda för kastflygplan och bollek. Första dagen var vi inte på plats förrän sen eftermiddag. Vi bekantade oss med omgivningarna och gjorda oss hemmastadda i vår stuga (även om det egentligen var en del av en längre stugbyggnad).

Campinglivet är ganska så mysigt ändå (jo jag kallar det camping även om vi bodde i riktigt hus ;-)). Med öppen dörr till naturen kunde barnen springa in och ut som de ville, medan middagen puttrade på spisen.

Efter en god natts sömn, gav vi oss nästa dag ut igen och hittade då en bastustuga på ägorna! Wow, den ville vi förstås testa, särskilt som vädret var lite blåsigt och ruggigt – då passar det bra att värma upp sig med en skön bastustund.

Bastustuga med havsdopp

Sagt och gjort, nyckel fick vi låna i receptionen, dock kunde vi inte reservera den för oss själva om vi inte betalade men vi chansade på att ingen skulle vilja trängas med oss samtidigt och fick rätt. När vi ändå är inne på receptionen vill jag berätta att de även lånade ut olika sport- och aktivitets(lek)saker som kubb, boccia, fotbollar, volleybollar, tennis- och pingisrack med mera. Otroligt bra!

Det blev jag och barnen som bastade och som vi njöt! Vi älskar alla att basta, och det lilla bastuhuset hade stora fönster så att man kunde se ut, liksom wc och duschar i omklädningsrummet. Eftersom det inte var långt till havet blev jag och äldste sonen lite busiga också och bestämde oss för att springa iväg över gräsmattorna direkt från bastun och hoppa i plurret!

Det var 14 grader i luften och 15 i vattnet, ändå doppade vi oss inte bara en utan två gånger! Halvfinska som jag är kunde jag inte låta bli att vara stolt över min tappre son som utan att tveka testade på detta med att varva värme och kyla som ska vara så hälsosamt.

På kvällen var vi ute och lekte till sent, tills det kom ett sommarregn som jagade in oss. Innan det var läggdags blev vi belönade med en fantastisk solnedgång som vi också bara var tvungna att bege oss ut för att uppleva vid havet.

Hälsans stig

Sista morgonen hade vädret äntligen bytt karaktär. Det var en strålande fin dag! Vi städade ur stugan, lämnade bil och packning på parkeringen för att sedan ge oss ut på en promenad och upptäcka det sista av omgivningarna.

Direkt utanför knuten till Visby Gustavsvik går Hälsans stig, längs med havet och vidare längs en slinga upp i skogen. Vi kortade sträckan något för barnens skull, men fick ändå en helt underbar promenad!

Havet, blommorna och växtligheten, att det hela tiden hände något och fanns nya saker att titta på tyckte vi alla var roligt. Vi följde hela tiden vår promenad på kartan vi fått i receptionen, och såg på så sätt var vi bäst vek av för att ta oss uppåt inåt skogen istället.

Plogging och fågelsång

Nu var det dags att byta håll och vi styrde kosan tillbaka så sakteligen. Med betoning på sakta för det fanns ju en labyrint att titta på, myrstackar, spännande träd och kojor…ja mycket!

Vi ägnade oss lite åt plogging också, ni vet när man både joggar och plockar skräp. Nu gick vi ju mest men plockade ändå det skräp vi hittade på vägen så jag tycker ändå det räknas. 🙂

Väl tillbaka på Visby Gustavsvik var vi verkligen värda varsin glass! De har restaurang med utomhusterrass också, liksom fiskförsäljning men vi skulle vidare mot nästa boende; Scandic Visby. Så efter glassen var det dags att ta farväl och tacka så mycket för oss, innan vi rattade vidare. Mer om Scandic Visby i nästa inlägg!

Kommentera gärna

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *