Vi testar: First Hotel Kokoloko

First Hotel Kokoloko öppnade sommaren 2019. Faktum är att hotellet var så nyöppnat när vi besökte det att det nästan luktade målarfärg! Nej, där skojade jag allt 😉 men det var i alla fall så pass nytt att det var osäkert om vi ens skulle kunna bo där under vår Gotlandsvistelse.

Till slut fick vi i alla fall positivt besked, och med nyfikenheten uppskruvad till max checkade vi så in på Kokoloko som boende tre på vår sommarroadtrip efter fina dagar på Visby Gustavsvik och Scandic Visby.

Läget är bara 800 meter från färjeterminalen, och till söderport (en av ringmurens portar) går man på en kvart. Receptionen är tillika lobby och frukostmatsal, med öppen planlösning. För att nå baksidan med poolen går man bara rakt igenom receptionen. Vårt boende låg i en halvtäckt gång med bänk utanför och ytterligare en bit ut fanns en slags grusad trädgårdsyta där man också kunde sitta vid utemöbler.

Själva rummet var ett deluxe room med fyra bäddar och kök i marknivå (de har rum med upp till sju bäddar, bara en sådan sak!). Via en glasdörr som gav gott om ljus (gardin för skyddade mot insyn) klev man direkt in i köket som var välutrustat och självfallet även hade avhängningsytor för jackor och skor.

Till höger en bit in låg badrummet med gotländska hår- och kroppsvårdsprodukter på duschväggen för den som glömt att ta med egna. 🙂 Längst in fanns sovrumdelen med tygförhänge så att man kunde skilja av ifall knoddisarna ville sova före de vuxna.

Modernt med många familjeaktiviteter

First Hotel Kokoloko har en modern, stilren design – och var såklart superfräscht, helt nybyggt som det var. I mitten av de olika sidobyggnaderna ligger den stora poolen, och det finns även bar, gott om sittytor, ett separat bastuhus och jacuzzis liksom utegym, äventyrsgolf (mot en liten avgift) och ett väldigt festligt jätte-biljard. En takbar finns också.

Vi visste inte direkt något alls om hotellet när vi kom så vi blev ganska paffa över den härliga stilen, och ångrade direkt att vi bara hade bokat in oss en natt – här hade vi lätt velat bo en vecka! 😀

Barnen ville såklart genast testa alla aktiviteter, så efter att vi snabbt gjorde oss hemmastadda i vårt rum stack vi tillbaka till receptionen för att låna klubbor till minigolfen. Efter det passade vi på att prova den gigantiska biljarden och jag tränade också i deras utegym. Jag gillade verkligen ute-idén (och detta var långt före corona) plus att det var väldigt snyggt gjort. Isac gjorde mig sällskap och imponerade med sin styrka när han gick armgång!

Bad och lek i stora poolen

En dusch senare och vi slängde oss alla i den lockande poolen som är hotellets hjärta på baksidan, mellan huskropparna och naturen. Temperaturen var behaglig, inte alls så där iskall som de stora poolerna ibland är och vi lekte och simmade länge innan vi bytte till den mindre ”hot tuben”.

Take away-middag på rummet

Allt som allt blev det en jätterolig och aktiv dag, och efter att vi duschat beställde vi take-away från receptionen. På menyn fanns både kallt och varmt att välja från och vi valde pannkakor (65 kronor), toast skagen (75 kronor), kycklingsallad (105 kronor) samt en chili med nachos och gräddfil (120 kronor). Maten levererades sedan direkt till rummet och smakade riktigt bra. Möjligtvis var chilin inte så prisvärd med tanke på att det var en liten portion och kostade mest. Vi ger ändå denna service högt betyg för det var smidigt att få det till rummet när alla var trötta och barnen ville sova medan vi vuxna ännu var vakna, det var gott och inte heller särskilt dyrt.

In alles blir det ett högt betyg för Kokoloko som vi tyckte bjöd på modern, härlig semesterkänsla med många familjevänliga aktiviteter. Hotellet inte är så jättestort, vilket ger en trivsam känsla. Det ligger bra till, kändes smidigt att installera sig på och har egen parkering. Här kan barnfamiljen ha det bra många dagar mellan utflykterna in till Visby och ut på ön! Vi avslutar med några bilder från frukosten (färsk frukt, nygräddade våfflor – mums – och en massa andra goda frukostalternativ!) dagen därpå innan vi rullade vidare mot Kneippbyn och deras vatten- och sommarland som var vårt egentliga mål på denna research-resa.

Gillade du detta inlägg? Härligt! Dela det då gärna med dina vänner, och missa inte att vi även finns både på Facebook, instagram och youtube! 🙂

Kommentera gärna

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *