Sommarroadtrip med Destination Gotland

Eftersom det lär bli en Svemester/homecation…ja namnen är många! för de flesta av oss i sommar, pausar vi berättandet utomlands ifrån ett tag. Detta förstås på grund av den rådande coronakrisen.

Istället tänkte vi ta med er på förra årets härliga sommarroadtrip som gick mellan Stockholm – Nynäshamn – Visby – Västervik – Vimmerby!

Faktum är att slingan Visby – Västervik – Vimmerby (i alla fall förra sommaren) gick just under namnet sommarroadtrip och även fanns presenterad som ett särskilt koncept på sajten med samma namn (sommarroadtrip.se). Nu ser jag dock att sidan är nersläckt, kanske på grund av corona…

Gotland – som hemma fast annorlunda

Destinationerna finns dock i allra högsta grad kvar, och alla härliga platser längs rutten. Ännu är ju läget osäkert med vad som kommer att ha öppet och inte i sommar, vilket förstås är tråkigt. Med drömmarna kan ingen ta ifrån oss och det kommer ju en sommar nästa år också, eller hur?

Så även om osäkerhet är vad vi får leva med nu så tänkte jag köra igång med att berätta, så får ni bära med er inspirationen tills det blir dags att dra ut på familjeäventyr igen!

Förra sommaren var det så perfekt för Destination Gotland, rederiet med alla färjor över till Gotland, hade dessutom precis lanserat ett nytt fartyg som drivs med det mer miljövänliga bränslet LNG. M/S Visborg som skutan heter gav oss en förstklassig färd över.

Molnen var mörka men sinnena ljusa när vi rullade ombord med vår långa mörkblå Rolls Royce på fartyget! Sköna vilstolar, frisk luft på däck, lite matsäck och bus i fartygets lekhörna slog hål på tiden i ett nafs. Snart var vi framme i Visbys hamn!

Vi är ju stora fan av ”fartygssemestrar” (det vill säga att kryssa, läs mer om våra familjekryssningar här), för det ger en viss känsla ändå, det här med att lämna land och bege sig iväg…och komma fram till något helt annat. Visby och Gotland må fortfarande vara Sverige, ändå är det spännande annorlunda på många sätt.

Vår första anhalt blev Visby Gustavsvik. Mer om detta boende i nästa inlägg!

Om resor till Gotland och covid-19

På Destination Gotlands hemsida kan man läsa att de uppmanar alla som tänkt resa till Gotland att tänka över om resan verkligen är nödvändig att genomföra. Vidare kan man läsa om att sjukvårdens kapacitet på Gotland är mycket begränsad, och Folkhälsomyndigheten rekommenderar alla att avstå från onödiga resor. De beslut som regeringen fattat och de riktlinjer som Folkhälsomyndigheten utfärdat för att minimera spridning av nya coronaviruset covid-19 påverkar även resandet till och från Gotland.

Alltså! Just nu är rekommendationen att inte resa. Jag vill inte uppmana någon att trotsa detta utan vill bara inspirera och ge tips om en närliggande och härlig familjesemester, som ni kan bära på i tanken så länge. Visst känns det konstigt och vi längtar alla efter att skapa nya rese- och sommarminnen, men vi ska också hjälpas åt att ta oss igenom denna kris på ett så klokt och medmänskligt sätt som möjligt.

Resan gjordes i samarbete med Destination Gotland men det vi berättar är vår egen upplevelse och åsikter och ingen annans.

Du som har instagram kan både följa oss där och se en liten film från resan över förra sommaren (du får scrolla bakåt i bildflödet). 🙂

Kommentera gärna

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *