Glamping deluxe på Kneippbyn Resort Visby

Efter vår första natt i semesterstugan Smöjen, flyttade vi över till ett av Kneippbyn Resort Visbys lyxiga glampingtält! Ordet ”glamping” är en sammanslagning av glamour och camping och är alltså ett lyxigare sätt att tälta, vilket detta verkligen var.

Kneippbyns glampingtält är som ett litet hotellrum, fast med tältväggar skulle man kunna säga. Safaritält kallas de och faktum är att när mörkret faller är looken inte långt ifrån filmen ”Mitt Afrika”!

Öppen planlösning

Från farstukvisten med solstolar kommer man direkt in till köket med pentry (som har spishäll, mikro, kyl och frysfack), bord och stolar samt en kuddhörna/soffa och tv.

Åt ena sidan ligger sedan den ena sovdelen med en dubbelsäng, åt andra hållet ligger badrummet (med dusch och toalett) och längst in en till sovdel med våningssäng.

Vi var alla positivt överraskade av hur fint det var, och barnen var förstås eld och lågor över mysfaktorn och att få ”tälta”. Framförallt Isac, vår äldste son, har länge tjatat om att campa. Detta var en perfekt kompromiss. 🙂

Själv var jag också jätteglad att äntligen få testa på detta med glamping som var något jag har velat skriva om ända sedan det kom för nu ganska många år sedan; först utomlands, sedan även till Sverige.

Glamping – det bästa av två världar

Glampingtälten är på 30 kvm och har både värme/AC beroende på om man behöver värme eller svalka. Vi fixade en enkel middag, spaghetti carbonara i tältet, och hade det riktigt mysigt.

Hardcore-campare fnyser säkert åt detta, men för oss som gillar mer bekväma boenden med riktigt badrum och riktiga sängar, är glamping det perfekta mellantinget – det bästa av två världar!

Tälten ligger på rad, en bit upp i en slänt med endast natur bakom, och med vy över camping och hav. Det är nära till Vattenlandet och barnen kunde leka precis utanför och vi hade ändå uppsikt över dem.

Mys på verandan i kvällssolen

När kvällssolen kom satt vi på första parkett och njöt, och när myggen kom fanns ett myggnät att fälla ner framför tältets ingång. Det enda vi funderade över var väl hur lätt det kunde varit för någon att ta sig in, men det är det ju å andra sidan i alla tält, och som tur var fanns ett låsbart värdeskåp i tältet.

Vi tyckte verkligen om detta boende som både var bekvämt, naturnära och lekfullt – rekommenderas om du inte provat på det!

Praktiskt

Man kan både ha med egna lakan eller hyra på plats för 195 kronor per set. Incheckning kl 15, utcheckning kl 11 (kl 10 om man köpt till slutstädning). Wifi ingår liksom morgon- och kvällsbad i Lagunen inne på Vattenlandet (separat entré närmast glampingtälten). Priset per natt varierar med tidpunkt mm, och de går bara att boka från 19 juni (2020). Bokar man online får man 10% rabatt.

Kommentera gärna

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *