Vi testar: Hotell Scandic Visby på Gotland

När vi hade lämnat natursköna Visby Gustavsvik tog det inte många minuter innan vi kunde rulla in på parkeringen till mer stadsnära Scandic Visby (de två ligger bara 6 km ifrån varandra).

Hotellet ligger precis ovanför färjeterminalen (vi kunde till och med se Destination Gotlands färjor från hotellet) och bara någon kilometer från Visby centrum. Med andra ord var hotellet ett perfekt utgångsläge för spännande strövtåg runtom Visbys medeltida ringmur och inre kullerstensgränder.

Eftersom det var juli och Scandic Visby är populärt fick vi dela upp oss på två dubbelrum. Det var inga problem, det blev snarare bara lugnare. 😉 När vi hämtat nycklarna, letat upp rätt huslänga och valt en bra parkering åt bilen såg vi till att installera oss.

Såväl rum som det ena rummets lilla terrass skulle ju också inspekteras innan vi gjorde oss i ordning för en promenad in till stan på jakt efter mat.

Middag i kvällssolen

Det var en underbar kväll med trivsamt folkmyller i de närliggande hamnkvarteren som gav oss massor av semesterfeeling! (Annat hade man sagt idag om folkmyller, men detta var ju sommaren 2019 då ingen visste ännu vad covid-19 var).

Vi strosade och kikade in på varje uteservering vi såg och letade lediga bord liksom en meny som passade både vuxna och barn. Till slut valde vi, fick ett bra bord och kunde slå oss ner för att beställa.

Vi vuxna var måttligt imponerade av mat och service men barnen var i alla fall glada över sina jätteportioner med nuggets och pasta/pommes, och det var väl ändå huvudsaken (glada barn = glada föräldrar 😉 ).

Mätta och nöjda strosade vi runt lite i hamnen och på intilliggande gator innan vi begav oss tillbaka till Hotell Scandic Visby för att samla kraft inför nästa dag.

Med bad på schemat

Punkt ett på nästa morgons program var att testa hotellfrukosten. I vår familj är varje måltid en höjdpunkt, hihi, men frukosten är kanske den bästa?

På Scandic Visby intas den i ett separat hus, ja allt boende är ju också uppdelat på flera olika hus, och vi fick faktiskt söka oss allra längst bort för att hitta frukostrestaurangen.

Där fann vi vår belöning, en dignande ekologisk frukost med allt kallt, varmt, sött och salt man kan önska!

Vi ser lite buttra ut på bilderna, haha, men var nog snarare koncentrerade på alla röror, ägg, pålägg, flingor, pannkakor och andra kakor. 🙂 När vi var klara kallade den inbjudande poolen förstås – det gäller att passa på när vädret är fint!

Scandic Visby har både en stor pool och en mindre varmare sidovariant, ni ser båda på bilderna ovan. Solstolar runtom fanns också liksom enklare ombytesbås.

I det röda huset som syns längst bort på en av bilderna ligger en restaurang och de hade också en liten utomhusbar där jag beställde en uppfriskande svartvinbärsdryck.

När barnen hade tröttnat på att bada började de istället busa runt på lite olika leksaker som fanns intill detta område; en slags gungbräda, snurrstol, luffarschack med mera.

Så bra när det finns ytor för barnen att ”ta vägen på”, avsedda för dem, det behövs inte så mycket i den här åldern, det räcker gott och de brukar komma på alla möjliga – och omöjliga sätt att använda dem på, haha! 🙂

Strövtåg i Visby

När badbiten var avklarad styrde vi stegen mot Visby. Det blev en enkel hamburgarlunch på en bänk i hamnen och lek och bus i Almedalen.

Dels hade Isac med sig sin radiostyrda båt som han var så glad åt (den gick tyvärr dock sönder senare på sommaren efter att den fått följa med lillebrors inte lika varsamma lek i farmor och farfars bubblande utomhusbad). Dels fick Theo möjlighet att testa den riktigt fina lekplatsen som också ligger i grönområdena i Almedalen.

Vi tyckte vi hann mycket på vår korta Visby-nära vistelse med boende på Scandic Visby, vars främsta fördelar är gångavstånd till stan och barnvänligt poolområde! Senare samma eftermiddag rullade vi så sakteliga vidare till vårt nästa stopp; First Hotel Kokoloko – som faktiskt ligger bara 700 meter upp för backen. 🙂

Kommentera gärna

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *