Kneippbyns stuga Smöjen – mix av husvagn och stuga!

Första natten på Kneippbyn Resort Visby checkade vi in i ett nytt boende som hette Smöjen. De kallade det för semesterstuga men egentligen är ”stationär husvagn med stugfasad” en bättre beskrivning tycker vi.

Vi blev helt exalterade direkt när vi fick syn på vår ”husvagnsstuga”. De ligger ganska tätt men samtidigt smart vända från varandra och på olika höjd så vi ändå kunde se havet i fjärran.

Med konstgräs runtom fick man en väldigt prydlig och skön känsla och allt inuti var tipptopp fräscht. Barnen hoppade jämfota av glädje när de kom in, så fint tyckte de att det var! 🙂

Vi listade snart ut att detta måste vara ett slags specialbeställd husvagn som stationerats på plats. Längst upp i ena kanten på fasaden såg vi nämligen logotypen ”Adria” som ju är en känd husvagnsfabrikör.

Planeringen var väldigt smart och även fast att det var compact living på hög nivå kändes det ändå inte trångt eftersom allt var så smart byggt. Barn älskar dessutom när det är smått, de får direkt ”kojakänsla”. Vi trivdes kanon med andra ord!

Härlig terrass med utsikt

Totalt fanns fem bäddar (det är möjligt att soffan i köket gick att bädda om till säng också, det undersökte vi inte). Två dubbelsängar plus en överslaf med stege upp ovanför barnens säng. Sängkläder låg på respektive säng när vi kom, hygieniskt förpackade i plastpåsar (även om man väl kan diskutera miljövänligheten i det, kanske försvinner de på sikt eller byts ut mot en nedbrytningsbar påse).

Badrummet hade wc och dusch och i köket fanns allt vi behövde inklusive spis, mikro, kaffebryggare etc. Vid bordet fanns både två lösa stolar plus en soffa längs med väggen vänd mot en tv bredvid köksdelen.

Den halvt inglasade terrassen hade markistak som gick att rulla ut också så hela denna yta blev ju som ett extra rum nästan. Och på håll kunde vi se bort till vattenlandet. Barnen blev snart suktade. Lek och attraktioner väntade på att testas!

Så snart vi installerat oss och fikat färdigt gav vi oss därför iväg bort mot entrén igen. Vi beslöt oss för att börja med att upptäcka sommarlandet. Mer om det i nästa inlägg! 🙂

Kommentera gärna

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *