Vi testar: Kneippbyn Resort Visby

Ett av huvudmålen med våra dagar på Gotland förra sommaren var att besöka Kneippbyns sommar- och vattenland! Självklart passade vi då också på att testbo några av Kneippbyns många boendeformer.

Efter vår färd över till ”öjn” med nya fartyget M/S Visborg, våra friska dagar på Visby Gustavsvik, soldränkta dygn på Scandic Visby och snygga stay på nyöppnade First Hotel Kokoloko var det så äntligen dags för oss att checka in på Kneippbyn Resort.

700 bäddar, 200 campingtomter

Kneippbyn är stort – även om det först kanske inte känns så eftersom det är trivsamt uppdelat i olika sektioner – och de har en mängd olika boendealternativ.

Bed & Breakfast, hotell, semesterstugor, färdiguppställda tält, femstjärnig camping med 200 tomter och ytterligare en semesterby där stugorna kallas Drömstugan. Förra sommaren öppnade också Kallenbergs Villa med nio rum.

Inom dessa kategorier finns familjetält, trädkojor, semesterstugor med magisk utsikt över havet. Det finns även något de kallar ”villavagnar” med upp till 6 bäddar. Totalt erbjuder Kneippbyn cirka 700 bäddar!

Vi testade två olika boenden; dels en stuga som kallas ”Smöjen”, dels ett av deras glamping-tält (något jag alltid velat prova)!

Nöjen och aktiviteter

Det barnfamiljerna kommer för är förstås sommar- och vattenlandet, alla barns drömaktiviteter på en familjesemester! 😉 Men inom resorten finns också en äventyrsgolfbana och ett sportcenter med padelbanor, tennisbana, pingisbord, volleybollplan samt utomhusgym.

När man checkar in får man också ett ”Boende & badkort” som berättigar till gemensam träning, en busklubb för barn mellan 4 – 12 år samt morgon- och kvällsbad i den stora pool inne på vattenlandet som kallas Badlagunen.

Ni kommer kunna läsa mer om de boenden vi testade, sommarlandet och vattenlandet, så småningom. Så fort jag lagt upp blogginlägg om detta länkar jag från respektive ord här så att ni bara kan klicka er in på respektive blogginlägg.

Kneippbyns fartfyllda krogshow

Restaurang Rotundan är huvudrestaurangen på Kneippbyn Resort. Här serveras frukostbuffé och dagens lunch, plus att de förra sommaren presenterade en ny krogshow som visades tisdagar, fredagar och lördagar under högsäsong.

Vi var och såg showen där även en middagsbuffé ingick och hade en härlig kväll!

Artisterna var riktigt bra, och vi kände faktiskt igen några av dem då vi sett dem uppträda i flera av Dröse- & Norbergs uppsättningar (vi har sett och recenserat Djungelboken, Robin Hood och Snövit). Duktiga på att sjunga, roliga och bra på att ”bjuda på sig själva” som det brukar heta. 🙂

Vi var positivt förvånade över showens höga kvalitet. Sedan var det bra att det var mer lekfullt och fartigt än allvarligt och ”seriöst”, eftersom det även ska passa familjer. Med det inte sagt att artisterna inte var lika bra för det!

Isac 9 år blev ett stort fan också, särskilt när de spelade Macarena tror jag det var, då ställde han sig till och med upp och tjoade och skrek av glädjefylld energi! 😉

I showen ingick också mat, en middagsbuffé som man började med att förse sig från. Det fanns mycket gott att välja på, från olika sallader, bröd och röror till grillat kött, kyckling och fisk.

Grönsaker och gratänger fanns också liksom ett särskilt barnbord med köttbullar, pannkakor med mera. Vi var rejält mätta och nöjda när ljuset släcktes ner och showen satte igång.

Matställen på Kneippbyn Resort

Här kommer lite information om Kneippbyns övriga matställen. Några av dem hann vi med att testa!

Solsidan är Kneippbyns à la carte-restaurang med tillhörande lekplats och utsikt över havet. Här finns en 200 kvm stor terrass och barnen har sin egen buffé.

Sommarhaket (ligger mellan Sommar- och Vattenland) har både lunchmat som pizza- & tacobuffe, sallader, pannkakor samt fika. Kvällstid får Sommarhaket mer ”kvarterskrogsstil” och man kan både gå hit och äta samt hämta mat till sitt boende. Goda pizzor tyckte vi!

Boston Diner är ett amerikanskt gatukök mellan Äventyrsgolfen och Villa Villekulla. Här kan man äta både ute och inne till musik från deras juke box. Burgarna funkade för hungriga magar även om de vann några gourmetpoäng kanske (vilket ”parkmat” sällan gör). 😉

The Shark glass- och slushbar inne på Vattenlandet säljer glass och shakes i alla tänkbara smaker liksom olika slags slush som man kan mixa själv från deras tre meter långa slushbar! Isac och hans nya kompis Adde sög i sig den färgglada saftisen utan problem kan vi meddela. 🙂

Sunny Surf Foodtruck är ett skönt häng där de serverar sallader, pommes, vårrullar med mera. Foodtrucken ligger vid Badlagunen (också inne på Vattenlandet). Här var det vi vuxna som behövde lite ny energi. Vårrullarna var smarriga!

Café Borgen ligger inne på Sommarland (nedanför Båtsjön) och här blir man frestad av godsaker som glass och våfflor. De serverar både matvåfflor och dessertvåfflor, mjukglass och kulglass, godis och fika för att mätta alla preferenser på fikasug. Kiosker finns också.

Corona och sommaren 2020

På grund av det rådande förbudet mot allmänna sammankomster och offentliga tillställningar för fler än 50 personer, plus rekommendationen att inte resa inrikes, har premiärdatumet för nöjesparkerna Kneippbyns Sommar- och Vattenland flyttats fram. Kneippbyn skulle öppnat den 21 maj men premiären är i skrivande stund flyttats till den 26 juni 2020.

Kommentera gärna

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *