Att övernatta i Guldbyn på High Chaparral

När man besöker temaparken High Chaparral, har de flera boenden att välja på för den som vill övernatta:

  • Wild West Inn – deras eget motell.
  • Camping – de har en av Sveriges största inlandscampingar med ett 60-tal campingstugor och plats för över 600 husvagnar, husbilar och tält. Platserna är både med eller utan el.
  • Villavagnar – Fabriksnya så kallade villavagnar på ett nytt område. Vi gissar att det är fråga om stationära husvagnar byggda som stugor. Vi testade ett liknande koncept på Kneippbyn, stugtypen Smöjen som då också var helt nytt.
  • Stugor – Guldbyn har timrade stugor med fyra bäddar. I Stugbyn finns stugor som har sex till åtta bäddar. Vagnsborgen är nyare med stugor som har fyra till sex bäddar.  

Timrad stuga i Guldbyn

De gånger vi bott kvar på High Chaparral har vi alltid haft stuga i Guldbyn. Stugan är timrad med en liten farstukvist med bänkar och bord. Man kan parkera sin bil intill stugan vilket vi tyckte var väldigt bra.

Invändigt är stilen rustik och det mesta har ”rå träfärg”. Man kommer in i det kombinerade vardagsrummet/köksdelen med pentry. Här finns soffa och en matgrupp samt kokplattor och möjligheten att laga enklare måltider. Det finns kastrull, stekpanna, vattenkokare och köksredskap.

Badrum med toalett och dusch finns också, plus separat sovrum med två våningssängar. Har man inte med egna lakan kan man hyra på plats för 75 kronor per set (lakan, påslakan, örngott plus att handduk ingår också).

Trä, plus trä med trä

En stuga i guldbyn är en enkel form av boende och vinner inga designpoäng. 😉 Träinredningen passar dock in på Vilda Västern-stilen och eftersom det knappast är fråga om en veckolång semester här utan en kort övernattning så är det ändå okej.

Utanför finns dessutom ett indiantält i mitten där alla barn samlas och leker vilket var rätt skönt; man har uppsikt och barnen har lekkompisar och något att göra medan man fixar mat/frukost/packar.

Vill man spara pengar kommer man i lågsäsong vilket kan innebära 800 kronor per natt mot 1400 kronor i högsäsong (priserna är från 2021 då detta skrivs).  

Köp till separat frukost

Ett tips om man inte vill ordna med egen frukost är att man kan äta inne på Restaurang Diligensen utanför huvudentrén. Klassisk frukostbuffé med det mesta att önska!

Vi valde att sitta ute och stod oss rejält länge på vår frukost som fick innehålla både nyttigheter och lite smarrigt!

Missa inte att läsa vår recension om High Chaparral eller se vår film från senaste besöket.

Kommentera gärna

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *