Vi testar jetset-livet på Bulgari Resort, Dubai

Vi brukar oftast tipsa om prisvärda upplevelser som de flesta har råd med. Men idag tänkte jag dela med mig av ett riktigt ultralyx-tips, om inte annat som ögonfröjd och drömobjekt…

Dubai är ju en riktig lyxdestination i sig med sina blanka skyskrapor, flotta bilar, lyxhotell ute på palmöarna och shoppingcenter med galna aktiviteter som inomhusskidbackar och enorma akvarier.

Lägg då därtill att bo på ett hotell som bär namn av modehuset Bulgari, eller Bvlgari som de själva skriver det: The Bvlgari Resort & Resicences Dubai. The Bulgari Resort & Residences Dubai är ett femstjärnigt lyxhotell som öppnade i december 2017. Det ligger på en artificiellt skapad ö i Jumeirah-bukten, och har 101 rum och sviter samt 20 lyxvillor.

Som ni nog gissar kostar det därefter. Enklaste dubbelrummet – om nu något rum är enkelt här… – kostar cirka 12 800 kronor natten. men, vill man uppleva Bvlgari-atmosfären utan att bo kvar kan man alltid boka in tre timmar på deras Bulgari Yacht Clubs poolaccess med en barnklubb alldeles intill. Enligt deras hemsida kostar det ”bara” cirka 5600 kronor, och jag antar att det är per person…

I syfte att berätta om hotellet och denna upplevelse fick vi komma in och nyttja faciliteterna ett par timmar en dag vid vårt senaste besök i Dubai för några år sedan. Och det var just en sådan pooldagsvistelse vi hade. Vi hade varit på kryssning med Royal Caribbean-fartyget Jewel of the Seas, så vi var redan i Dubai.

Intill hotellet finns en marina full av exklusiva yachter. Det gör alltså skäl för namnet och är verkligen en Yacht Club. Den ena yachten är större och mer lyxig än den andra och efteråt gick vi faktiskt här och spanade in båtarna innan vi begav oss tillbaka till vårt eget hotell.

Bulgari Yacht Club

Högt beläget med utsikt över Yacht Cluben har hotellet en uteservering med samma namn, Bulgari Yacht Club. Här åt vi en sagolik lunch med skaldjur, fisk och en hel massa godsaker. Som avslutning fick barnen varsin godispåse…snacka om att vi blev bortskämda!

Hela dagen hade vi vår egen cabana reserverad åt oss. Vi blev eskorterade dit vid ankomst och började med att bada och upptäcka barnklubben intill. I vår cabana stod även väskor till barnen med leksaker och varsin t-shirt.

Det jag verkligen gillade med den här upplevelsen var att se hur det faktiskt kan fungera bra att kombinera ultralyx med familjesemester! Bakom en grön vägg av buskar, som separerade det vuxna poolområdet från en mindre och grund pool med fler cabanas, hittade man nämligen även deras barnklubb.

Drömmig dag

Personalen verkade dedikerad och fanns även på plats när barnen badade och lekte. Vi lämnade aldrig våra barn men man kan säkert göra det.

Inne på barnklubben fanns förutom en massa olika gosedjur också andra leksaker, ett litet hus, tält, små platsbilar (som storebror glatt körde runt lillebror i) med mera.

Som avslutning på vår lyxiga lunch valde vi att äta desserten vid poolen. Jag har aldrig ätit tiramisu med en guldbladstäckt kakaoböna förut men någon gång ska ju vara den första även för det! Det var dessutom den godaste tiramisu jag någonsin ätit…

Vår reserverade cabana hade även en korg med Bulgari-vatten, Evian-spray att svalka sig med plus handdukar. Jag flöt bara runt i poolen och ville aldrig att dagen skulle ta slut, så drömmigt var det.

Det blev en riktig nyp-mig-i-armen-dag med service som märktes in i minsta detalj. Personalen gled försiktigt runt och frågade då och då om vi hade vad vi behövde. Intill poolområdet fanns omklädningsrum och duschar, självfallet utrustade med exklusiva Bvlgari-produkter för hår och kropp.

Säkert fanns det mer av dessa inne på deras lyxiga spa som jag bara upplevde kort på en rundvandring men här hade en trött mamma kunnat spendera många sköna timmar vill jag lova!

Innan vi motvilligt lämnade drömvärlden på Bulgari Resort & Yacht Club, kikade vi självklart även in i deras exklusiva butiker på resorten.

Juvelerna var inte riktigt inom räckhåll för plånboken men vi behövde inte åka därifrån tomhänta utan fick med oss några handgjorda chokladpraliner från deras egen tillverkning.

En pralin kostar mellan 100-130 kronor så det blev till att tugga långsamt och verkligen njuta när vi kom hem och ville minnas tillbaka till vår fantastiska dag på Bulgari Resort!  

One thought on “Vi testar jetset-livet på Bulgari Resort, Dubai

Kommentera gärna

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *