Bland riddare och trollkarlar på Legoland Castle Hotel

Har du hört om det stora fina legohotellet i Billund, byggt som ett slott? Letar du och din familj efter något som sätter extra skimmer på er Billund-vistelse kan vi varmt rekommendera ett par nätter här!

Legoland Castle Hotel stod färdigt 2019 och ligger bara på andra sidan vägen från Legoland. Praktiskt med andra ord och en förlängning av legotemat så att man sover, drömmer och leker med lego non stop när man är här.

Vi har besökt Legoland Castle Hotel förut när barnen var mindre och att komma tillbaka var lika kul, barnen hinner ju glömma och såg allt med nya ögon när vi anlände. Theodor som är yngst var riktigt imponerad och hans entusiasm gick inte att ta miste på – tänk snarare extas!

Även Isac som varit den som älskat lego allra mest, tyckte förstås det var kul. Han har börjat se saker med nya ögon och fascineras ofta av det tekniska bakom olika upplevelser. Se gärna vår nya video om Legoland Castle Hotel (en äldre finns också på kanalen):

Riddarborgen och Trollkarlsslottet

När killarna busat runt utanför medan vi vuxna bar ut bagaget från bilen (det finns en lekplats framför hotellet och fina legofigurer och drakar som låter när man kommer nära) var det dags att checka in.

Legoland Castle Hotel har två byggnader; huvudbyggnaden (där temat bygger på riddare) med reception, restaurang och rum samt ytterligare en byggnad med rum och trollkarlar som tema.

I receptionen finns stora legolådor att börja bygga i direkt, liksom legoshop och miniutställningar där man kan kika på legobyggen medan mamma och pappa sköter ”det tråkiga”. 🙂

Nu blev vi också påminda om deras dagliga legotävling som Theodor faktiskt vann sist vi var där, plus fick pyssel och instruktioner om en skattjakt, rebustävling med mera.

Vårt detaljrika trollkarlsrum

Väl uppe på rummet – ett trollkarlsrum – mindes vi vad det rörde sig om, för att komma in i ett låst litet hemligt skåp vid barnens sängar måste man ha en kod.

Koden listar man ut med hjälp av att man löser olika gåtor/svarar på frågor rörande hotellet. Snabbt var killarna utanför dörren och letade svar medan vi föräldrar fick pusta ut en stund!

Rummen här är helt underbara och legofierade från golv till tak! Det finns mycket att titta på och många charmiga detaljer från specialgjorda mattor, tapeter, legofigurer och annat. Självklart finns också lego att bygga med på rummet.

Legosaga i mysbelysning

Vårt rum var stort, ändå det minsta de har, på 32 kvm och med fem sängar. Här finns också en öppen garderob, strykbräda och vattenkokare för att göra kaffe, te och varm choklad. Dock inget kassaskåp.

Rummen har som två delar (utan dörr emellan) med en våningssäng och en dubbelsäng samt badrum mellan. När vi skulle sova märkte vi att det fanns inbyggda ljus i väggen som sken i olika färger när vi släckte och gjorde det ännu mer magiskt!

Vi läste en legosaga som stod i häftet vi fått och somnade som prinsessor/prinsar…

Mat för en riddare

I restaurangen Knight’s Tavern kan man äta både frukost och middag. Förutom en härligt färgglad miljö finns även ett litet lekrum med spel samt egen barndel för maten.

Denna gång åt vi frukost här och på buffén finns mycket gott att välja mellan, från kalla och varma alternativ till gott bröd och bullar, yoghurt med mera. Den kanske mer vuxenflirtiga mixen med färska bär, fetaost och balsamvinäger var också jättegod!

Några negativa nedslag får de dock tyvärr. Att ha kaffe och mjölk på olika platser skapade onödigt spring, liksom att inte ha smöret bredvid brödet. Den brända äggröran var vi flera som reagerade på. När jag påpekade att den kanske var lite väl mörk stoppade personalen ner handen rakt i byttan och smakade och svarade bestämt att den var det minsann inget fel på!

Bortsett från det var alla trevliga och maten god och vi åt oss rejält mätta innan de dagliga äventyren på Legoland. Utanför finns också en fin lekplats byggd som en riddarborg som alla små riddare kan klättra runt i. Allt är rejält och välgjort med fantasi och lekfullhet i centrum – precis som vi barnfamiljer älskar när det är, eller hur?! 🙂

Vistelsen skedde i samarbete med Legoland Billund Resort men vi är som alltid ärliga i våra åsikter så att ni läsare kan lita på att ni får korrekt och användbar information – och inspiration!

Praktisk information

Boende på Legoland Castle Hotel för två vuxna och två barn (eller tre vuxna, barn är man upp till 12 år när man bokar) kostar från cirka 2500 DKK med frukost, wifi och parkering inkluderad.

Vill man köpa ett paket med entré till Legoland också kostar det från cirka 3900 DKK.

Adressen är Åstvej 20 i Billund.

Vi har även testat Parkview-rum på Legohotellet och Lalandia stugby. Andra boenden som Legoland har är motell, stugor och camping i Legoland Holiday Village.

One thought on “Bland riddare och trollkarlar på Legoland Castle Hotel

Kommentera gärna

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *