Recension av Robin Hood – the Musical!

I söndags såg vi världspremiären av Robin Hood the musical som just nu spelas på Stockholm Waterfront Congress Center, samma plats där vi tidigare sett Djungelboken.
Denna gång hade jag med mig båda barnen, Theo 3,5 år (som dagen till ära hade blivit målad som leopard av pappa) och Isac 9 år, och de satt som klistrade hela föreställningen! Jag var lite orolig att de skulle bli rastlösa men inte då – båda tyckte det var hur bra som helst! Och spännande.

Dröse & Norberg presenterar en proffsensemble

I Dröse och Norbergs uppsättning av den klassiska sagan om Robin Hood får vi följa med in i Sherwoodskogen, träffa de fredlösa liksom Little John (spelad av Joakim Nätterqvist), Broder Tuck (Martin Almgren), den sköna Marion (Elisa Bryant) och otäckingen Prins John (Patrik Martinsson).

Tilde Fröling och Anna-Lill Karlberg spelar också väldigt charmigt och roligt två av prins Johns soldater och det finns också två lustigkurrar bland de fredlösa som bryter på franska, underbara! I rollen som Rebecka kände vi igen Celeste Cappelen som vi såg uppträda i somras på Kneippbyn! Och inte att förglömma showens huvudperson – Robin Hood, Robert av Locksley, charmig till tusen och inlevelsefullt spelad av Christian Arnold.

Låt oss bara säga först att alla är helt fantastiska i sina roller och presterar suveränt! Men, min favorit var ändå helt klart Patrik Martinsson (Prins John). Så otroligt bra, rolig, elak och vilken sångröst.

Han tar över scenen totalt och när han dessutom får på sig svarta lackkläder i tortyrscenen (fångarna kittlas och får lyssna på naglar mot svarta tavlan) är han verkligen i sitt esse. Scenen när han får för sig att bränna Lady Marion på bål blir ett rockigt nummer som han också gör med bravur.

Magiska ögonblick

Äldste sonen gillade när det var fart och fläkt som när de hoppar på scenen och flyktscenerna och la även märke till hur de jobbade med kroppar och rörelseuttryck så att det skulle se ut som de sprang fort – utan att de för den skull gjorde det.

När Marion ger Robin Hood en kyss håller publiken andan, allt står still för några sekunder. 🙂  Vi känner deras söta nyförälskade förlägenhet och samtidigt lyckan. Och självklart kommer Rickard Lejonhjärta hem i tid och räddar Marion från bålet.

Scenografi liksom koreografi, manus och rollprestationer – allt smälter samman till en härlig föreställning ni inte får missa! Följande datum spelas Robin Hood på Stockholm Waterfront: 17/11, 28/12, 4/1 och 16/2 (alltid kl. 13.00) – sedan drar uppsättningen iväg uti landet på Sverigeturné. Hela spellistan finns på hemsidan. Biljettpriserna varierar men startar från 375 kronor.

Bakom manus och regi till den här maffiga familjeföreställningen står Robert Dröse. Producent är Anna Norberg. Vi ser redan fram emot deras uppsättning av Snövit som vi också ska gå på!

One thought on “Recension av Robin Hood – the Musical!

Kommentera gärna

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *