Dubai Miracle Garden

Om du inte redan varit med familjen till Dubai har du säkert hört om allt som finns att göra där, från härliga stränder och häftiga vattenland till massvis av olika parker (uppblåsbara, studsiga, fartfyllda, inomhus, utomhus, nöjesparker, äventyrsparker, akvarier och mycket mer!).

”Floating lady” heter den här blomsterdamen som tycks sväva över marken.

Miracle Garden, Street 3, Dubai, Förenade Arabemiraten

Entrépris: Vuxna 55 AED (ca 166 kronor), barn 3-12 år 40 AED (ca 121 kronor)

www.dubaimiraclegarden.com

Under vårt senaste Dubai-besök då vi spenderade några nätter i staden i samband med en Royal Caribbean-kryssning vi gjorde, passade vi på att bland annat besöka Dubai Miracle Garden.

Att besöka en park i betydelsen ”park fylld med växter” (istället för nöjespark) låter kanske inte som något man skulle våga sig på med barn, men faktum är att Miracle Garden även vänder sig till familjer.

Seriefigurer och slott

Av de 150 miljoner blommande plantor man använder för att skapa detta magiska växtuniversum, tar många formen av kända seriefigurer och roliga djur, slott och dansande prinsessor.

Att Emirates varit med och sponsrat kan man nog lista ut när man ser det blommande planet i full size, en A380, och här finns också en smurfby, en hjärtformad tunnel, blommande stad och en hel massa annat.

Totalt brer parken ut sig över 72 000 kvm så vill man se allt ska man avsätta ordentligt med tid. Vi var här en eftermiddag och hann nääästan med allt innan de stängde.

Och vilket betyg vill vi ge? Barnen blev faktiskt lite imponerade över de gigantiska versionerna av Knatte, Fnatte och Tjatte och Pluto men tyckte också det var kul att bara ta en vilostund och gunga liksom att åka i några småbilar som vi hittade på ett ställe.

Vi vuxna tyckte det var skönt att bara strosa och ta det ganska lugnt för en gångs skull i denna fina miljö och entrépriserna var överkomliga.

Årets nyheter

I år är en av nyheterna Kids Play Zone med trampolin och andra element – allt klätt i blommor förstås!

De ska även ordna en blomsterparad samt zumbapass och yoga – så ta med träningskläderna om detta känns som något du vill prova på – eller klä dig i något mjukt och ledigt från början. 😉

Här ovan kan ni se en film från vårt besök – passa gärna på att prenumerar på vår YouTube-kanal!

Blir ni inspirerade att åka hit så ska entrén i år kosta strax under 170 kronor (55 AED) för vuxna, cirka 120 kronor för barn 3-12 år (40 AED) och vara gratis för barn under 3 år. Enligt hemsidan öppnar de igen under oktober 2022 men tyvärr står det inte vilket datum.

Kommentera gärna

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *