Sagojul – en magisk vintervärld fylld av äventyr

Den 26 november öppnar Kolmården sina grindar till en gnistrande magisk vintervärld fylld av julkänsla och äventyr – för stora som små. Här får barnen träffa Tomten, besöka trollen i Trollskogen och hälsa på Bamse i hans julpyntade Småköping där det i år finns en helt ny skridskobana. För första gången har Sagojul öppet under hela jullovet och pågår till och med den 8 januari.

I år är nyheterna flera. I Bamses Värld finns en helt ny isbana för skridskoåkning, på teatern spelas en ny specialskriven Bamseteater, Vinterriket bjuder på en häftig pulkabacke och vid Nissarnas Klappakademi jobbar nissarna för fullt med att lära sig allt de behöver kunna inför julen. Precis som vanligt kan barnen träffa Tomten och hans renar i mysiga Nordpolen.

– Sagojul är verkligen en fantastisk upplevelse för hela familjen och det känns jätteroligt att vi för första gången kan erbjuda våra gäster ett juläventyr som sträcker sig över hela jullovet, säger Christine Karmfalk, vd på Kolmården.

Sagojul på Kolmården har öppet alla fyra adventshelger kl. 10-18 det vill säga lördag-söndag från 26 november till och med 18 december samt alla dagar mellan 27 december och 8 januari. Biljetter kan förbokas online på Kolmårdens hemsida.

Fakta om Sagojuls magiska vintervärld

 • Sagojul på Kolmården har öppetalla fyra adventshelger kl. 10-18, dvs lördag-söndag från 26 november till och med 18 december samt alla dagar mellan 27 december och 8 januari.
 • Biljetterna släpps idag och förbokas online på Kolmårdens hemsida.
 • Biljettpris: 169–249 kr för barn (3-12 år) och 279-349 kr för vuxna. Barn 0–2 år har fri entré
 • Innehavare av årskortet Wild Card 2022 har fri entré t o m 31 dec 2022, men förbokar också sina besök online.
 • Julmiljöer och juläventyr
  • Skridskor i Bamses Värld (nyhet) – På Bamsesjön i mysiga Småköping finns en helt ny skridskobana för skridskoåkning och skridskodisco med Bamse och hans vänner. Skridskor finns att hyra på plats, men ta gärna med dina egna.
  • Bamseteatern Bamse och pulkabacken (nyhet) – Bamse och hans vänner ska åka skidor och kälke i pulkabacken, men först behöver de Skalmans hjälp att lägga på en riktigt fin valla. Reinard Räv vill också ha roligt och bestämmer sig för att smeta klister på vännernas skidor. Hur ska det gå?
  • Nissarnas Klappakademi (nyhet) Här samlas tomtenissar från hela världen för att lära sig allt de behöver kunna; att slå in paket, skriva de bästa rimmen och ta hand om Tomtens renar. 
  • Vinterriket (nyhet) – Vinterriket är en frostig och sagolik plats. Här kan du susa nedför backen i en pulka och träffa massor av spännande snö- och iskaraktärer som underhåller med eldtricks och magi.
  • Tomtens flygskola (nyhet) – Tomtens nissar har kraschat med släden under ett flygtest. Nu ligger det paket och släddelar över hela flygbasen. Kan du hjälpa nissarna att leta reda på de försvunna delarna till släden?   
  • Hustomtens stig (nyhet) – Djupt inne i skogen bor Kolmårdens egen hustomte. Många har hört talas om honom, men ingen har någonsin sett den mystiske lille varelsen. Följ stigen som slingrar sig fram mellan tall och gran och använd alla dina sinnen för att hitta honom.
  • Träffa Tomten på Nordpolen – På Nordpolen bor Tomten och hans renar. Ta med din önskelista och lämna den till Tomten.
  • Bamses Värld – Det är jul i Småköping och den stora sagogranen sprider ett mysigt ljus över stadens gator och tak. Här kan du åka roliga attraktioner, besöka den mysiga Godisbutiken, äta Farmors goda köttbullar, se den specialskrivna Bamseteatern ”Bamse och pulkabacken” och åka skridskor.
  • Trollskogen – I Trollskogen bor de snälla skogstrollen tillsammans med sina nya vänner gårdstomtarna. Deras uppdrag är att skydda det magiska trollguldet. En dag går trollarmet och våra sagolika vänner måste göra allt som står i deras makt för att trollguldet inte ska hamna i orätta händer.
  • Eldshow – När mörkret sänker sig över parken bjuder vi på en magisk eldshow som garanterat lyser upp i skymningen.
  • Restaurang Norrsken – här serveras värmande soppa, härliga pizzor och mumsiga pannkakor.

Kommentera gärna

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *