Sportlov i Persiska viken

Åh vad vi har mycket att berätta! Vi har precis kommit hem från ett förlängt sportlov som började med en kryssning från Dubai ut i Persiska viken och sedan avslutades med ett par fantastiska dagar i Dubai!

Alla är nöjda, friska och fulla av härliga minnen – och vi är så glada att vi fick precis det vi ville ha ut av vår resa; värme, sol och härliga och roliga baddagar för våra killar på 4 och 9 år!

Killarna har kul på Adventure Beach ombord på Jewel of the Seas.

Vår kryssning avgick med Royal Caribbeans fartyg Jewel of the Seas som sjösattes 2004. Fartyget har alltså ganska många år på nacken, något som tack och lov inte märktes nämnvärt ombord.

Allt var rent och snyggt och väl fungerande tyckte vi. Vi hade lockats av priset som vi fortfarande inte fattar varför det var så lågt, en insideshytt gick på ca 3500 kr per vuxen person (vi hade dock en balkonghytt).

Tänk då på att man bor som på ett lyxhotell med mycket att välja på vad gäller både aktiviteter, fina ställen att vara på, maten ingår samt bra service plus att man får uppleva många olika platser på resan.

Eftersom vi har så mycket att berätta får vi dela upp det i ett antal inlägg. Vi börjar med några praktiska saker som hur vi tog oss dit och vilka säkerhetsrutiner som gäller nu.

Resan dit och lite praktiskt

När vi valde flyg gick vi helt på pris och valde Norwegian. Inte lika lyxigt som Emirates förstås men bra pris som sagt (vi kom under 12 000 kronor Stockholm – Dubai för hela familjen på 2 vuxna och 2 barn) och faktiskt riktigt bra tider också.

Hej då kyla och blötsnö – vi ses om 10 dagar sådär!

Dit flyger man på natten, avgången går strax före midnatt, och man landar tidigt på morgonen. Jag var som en zombie när vi landade eftersom jag inte sovit många minuter ombord men ändå gick det förvånansvärt bra, och barnen sov mestadels vilket var skönt.

På Dubais flygplats får man ta ett tåg mellan terminalerna.
6 timmars flygning och 3 timmars tidsskillnad – helt okej!

Innan vi åkte köpte vi ett kontantkort på flygplatsen då våra mobilabonnemang inte täckte in Förenade Arabemiraten. Kostade 110 AED (under 300 kronor) för 3,5 Gbit, de la faktiskt in en lapp om detta i passet när vi gick genom tullen.

Stopp 1; Köp av lokalt kontantkort till mobilerna.

Killarna leker med de senaste mobilmodellerna medan de väntar.

Men visst går det att köpa wifi-paket ombord också, Royal Caribbean har ett av de snabbast uppkopplingarna till havs. Priserna verkar variera mellan fartyg och paket (hur många enheter som ska kunna använda det och lite annat) men från cirka 10-20 USD får man betala, per dag.

Hamnproceduren

Att ta sig till Dubais kryssningshamn Port Rashid är smidigt och tar bara cirka 20 minuter om det inte är köer. Taxiresan kostade cirka 150 kronor, billig transfer alltså för en stor bil som tog 4 personer med mycket bagage!

Vår taxi var som en hel buss!
Isac sitter på andra sidan om mamma Heidi.

Väl i hamnen var det bara att checka in, ta sig igenom pass- samt säkerhetskontroll för att sedan gå på (ombordstigningstiden står på kryssningsbiljetten).

Som vanligt fick vi fylla i en hälsoenkät som väl är extra viktig nu i dessa tider med Corona. Ingen kollade feber på oss men de hade värmekameror i terminalen som scannade alla som gick förbi, så hade vi haft det hade vi blivit stoppade.

Faktum är att vi hörde senare att en passagerare hade blivit nekad att gå ombord. Ett mer utförligt inlägg om allt kring hälsosäkerheten kan du läsa här på vår kryssningssajt Seafun.

Kryssningsterminalen i Port Rashid, Dubai.
Dags att få våra hyttnycklar!
Har man gjort online-check-in hemma går det snabbt.

Efter det valfria fotostoppet som en kryssning ofta inleds med (vi tycker det är kul att titta på alla bilder efteråt, det är ju inget köptvång heller så vi fotar oss gärna) var nästa ”station” den där barnen får sina kryssningsarmband.

Med dessa kan personalen alltid härleda till vilken uppsamlingsstation de hör om något skulle hända (alltså vid nödläge). På så sätt behöver inte barn och föräldrar leta efter varandra utan barnen leds av personal (om de exempelvis skulle befinna sig på barnklubben) till samma så kallade assembly station som föräldrarna har.

Armbanden är obligatoriska för alla barn som kryssar.

Väl ombord ville vi förstås se vår hytt, släppa av våra tunga ryggsäckar och sedan bege oss till buffétrestaurangen för lunch! Tjohoo vi var ombord – och kryssningsäventyret kunde börja!

ommentarer på “Sportlov i Persiska viken

    1. Ja kom visst av mig lite där haha…det mesta om kryssningen finns att läsa på kryssningssajten http://www.seafun.se men jag ska återkomma till att berätta mer om vår kryssning ur ett rent familjeperspektiv här också! 😀 kram!

Kommentera gärna

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *