Brick or Treat – Halloween à la Legoland

Jag har i flera inlägg redan berättat vad som händer i de svenska parkerna under höstlovet men självklart satsar även parkerna utanför landets gränser på mysrysliga upplevelser denna tid på året. En av våra favoriter är Legoland, dit vi åkte förra året under deras Halloween-firande.

En jättepumpa av lego var en av ”stoltheterna” på Legoland 2017!

Legoland är förstås underbart på sommaren, men att gå runt och titta på alla fina höstdekorationer gav faktiskt besöket en extra dimension. Dessutom hade vi hyfsat tur med vädret och kunde njuta av allt roligt i sol mestadels av tiden.

De hade verkligen varit generösa med antalet pumpor och dekorationer.

Fullt av pumpor, skelett och spöken

Det ordnades tävlingar och bus för den som ville, vi försökte hinna med så mycket som möjligt men hur man än ligger i hinner man ändå inte allt. Kanske är det lika bra det, för då har man alltid en anledning att längta tillbaka. 🙂

Det här cyklande skelettet var bara en av alla tokigheter vi fick syn på under Halloween.

För den som struntar fullkomligt i spökerier fanns förstås allt det ”vanliga” att roa sig med. Det mesta var öppet sånär som på det mest våta pirataktiviteterna. Vi åkte berg- och dalbanor, gick i Ghost – the Haunted House och lät vår minsta kille få leka av sig i Duplovärlden. Legoland har många olika ”världar” som vänder sig till olika intressen och åldrar. Det är verkligen tacksamt att åka hit som barnfamilj!

Det finns mycket att titta på – som denna mumie som stod som bartender i en slags blodbank!

Även i miniatyrvärlden, ni vet den med olika stadsdelar i Köpenhamn liksom världens högsta byggnader numera, hade de specialbyggt saker till Halloween. Så underbart – fatta vilket jobb att vara legobyggare för Legoland (jag vet att vår 8-åring skulle nappa direkt om han fick frågan – och klara det galant!) :-).

En hel lastbil av lego kommer lastad med lego-pumpor…fint och charmigt!

Lego engagerar alla

Det charmiga med Legoland är ju också att att alla oavsett ålder har ett ”förhållande” till lego. De minsta kan bygga och roas av Duploklossarna, för de lite äldre finns vanliga lego och byggen med olika svårighetsgrad, vi vuxna har alla minnen och många triggas igång med barnens intresse. Att bygga med lego är verkligen något man kan göra tillsammans!

Pappa Kristofer bygger gärna Lego med barnen! 🙂

Även i år har Legoland ett digert program fullt av spökiga aktiviteter. Som tidigare år förvandlas hela parken till en mysig spökpark full av dekorationer och lampor som lyser upp i höstmörkret. Här finns också ”Brick or treat” där barn kan ta med sina föräldrar in i de små husen på området för att möta läskiga varelser, för de modiga barnen väntar också överraskningar. En extra spännande åktur kan man få i Ghost – The Haunted House (som vi ju testade på sist).

Taget från vårt hotellrum sent på kvällen utöver den fint upplysta parken.

Fler tips från Billund

Givskud Zoo har tema ”giftiga danska djur” under höstlovet och här finns bland annat möjlighet att stifta bekantskap med en dansk giftspindel. Hela parken är dekorerad med spindlar, pumpor och annat otäckt och vid noshörningen kommer en öppen eld att värma frusna gäster som vill passa på att skära sin alldeles egna pumpa att ta med hem. Den extra hängivna kan också få sitt ansikte målat som ett giftigt djur.

Området Lilla Bält erbjuder inte bara bridge walking och valsafari, här firas också halloween. Benkastning, skelettskattjakt, besök i häxans laboratorium och tävling om bästa utklädnad är några av de aktiviteter som erbjuds under höstlovet. I ”Blodbanken” kan både vuxna och barn förse sig med kaffe, häxdrycker och annat aptitretande.

Jag har tidigare skrivit den ultimata guiden till området Billund för den som planerar ett besök, nu eller kanske i sommar. Vi kan varmt rekommendera det!

One thought on “Brick or Treat – Halloween à la Legoland

Kommentera gärna

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *