Vår weekend i Billund – ett lyckat familjeäventyr!

Redan entrén till Hotel Legoland tyckte barnen var rolig! Foto: K. Scheiderbauer.

Wow vilken helg! Här hemma har regnet öst ner har jag förstått, vi har varit söderut och hade fint både fredag och söndag med sol från klarblå himmel, i lördags var det mulet med regn hos oss också. Så, var någonstans var vi då? Jo i Billund, i Danmark!

Billund – mer än Legoland

Legoland firar Halloween i en hel månad nu under hösten med extra säsongsöppet. Parken är dekorerad med spindlar, spindelväv, spöken, massor av pumpor och på kvällen lyses parken upp i olika färger. Under perioden 14–22 samt den 28 oktober är det Halloween Nights med kvällsöppet till klockan 21 och fyrverkerier.

Under hösten är Legoland upplyst i olika färger kvällstid. Foto: Kristofer Scheiderbauer.

Det här är ett verkligt bra tips för den som är sugen på ett roligt familjeäventyr på nära håll och det finns mycket mer att göra än ”bara” att besöka Legoland.

Vi var även på nyöppnade Lego House som vi blev grymt imponerade av (räkna med en heldag här), Lalandia Aquadome (man kan lätta spendera en heldag inne på nöjescentret Lalandia, här finns massor att göra) samt Givskud Zoo där vi fick se den nyfödda noshörningsungen (så söt!) räkna med en heldag där också.

Toppbetyg på smidighet

Förutom att man får väldigt bra aktiviteter på plats så är jag extra nöjd med besöket för att allt var så smidigt. Och är det något som gör en resa (särskilt en med barn) extra bra så är det väl när man slipper strul och allt är enkelt och familjevänligt!

Att flyga tycker våra killar är spännande! Foto: Kristofer Scheiderbauer.

Vi flög direkt med SAS från Stockholm till Billund, tog en timme dit och cirka 1 timme och 20 minuter hem. Från flygplatsen går det buss eller taxi, vi hade en hyrbil då vi ju även skulle ta oss till Givskud Zoo. Den plockade vi snabbt upp i terminalen på flygplatsen, gick hur snabbt och smidigt som helst. Egen bilbarnstol hade vi med oss så sedan var det bara att stuva in alla i bilen och dra iväg.

Bor man på Hotel Legoland har man en egen entré mellan parken och hotellet. Foto: Kristofer Scheiderbauer.

Några få minuter senare var vi på Hotel Legoland (det är bara 3 km mellan flygplatsen och hotellet) som har en egen entré till själva parken Legoland. Så otroligt skönt att inte behöva åka eller böka med att transportera alla utan det var bara att gå rakt ut i parken från hotellet! Ytterligare en fördel man har som hotellgäst är att man på söndagar får gå in före alla andra besökare och ha parken en hel timme för sig själv (=inga köer)!

”Mamma! Vi måste skynda, de verkar ha öppnat nu!” Foto: Kristofer Scheiderbauer.

Tips på resesätt och boenden

Allt detta gjorde att vi slapp alla irritationsmoment och kunde koncentrera oss på det vi hade kommit dit för: att ha kul! Som alla bra aktiviteter kostar det en del om man ska göra resan med detta upplägg.

Har man mer tid på sig eller bor längre söderut än vad vi gör kan man förstås ta egen bil istället och åka med Stena Line över till Danmark (de har också särskilda Legoland-paket), och man kan också bo i Legolands Holiday Village med temastugor av olika slag. Då har man inte direktaccess men det ligger bara några hundra meter från parken.

Allt detta och mycket mer tänkte jag nu berätta om i olika blogginlägg, häng med och läs om vårt höstliga äventyr nummer ett!

ommentarer på “Vår weekend i Billund – ett lyckat familjeäventyr!

  1. Vad roligt nu verkar ha haft det 🙂 Vi tog ju lokalbussen från flygplatsen å de var billigt å enkelt oxå!!! Fina bilder!!! Så skönt med direktflyg! Kram

    1. Förra gången tog vi också bussen, går ju lika bra det, absolut. Som du säger, billigt och smidigt! Nu skulle vi ju ta oss till Givskud zoo också och vi tog faktiskt bilen även till Lego House (var rätt skönt i regnet) men annars är det ju verkligen gångavstånd till allt, jätteskönt.

Kommentera gärna

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *