Vi har testat: Park View-rum på Hotel Legoland

När man besöker Legoland kan man välja mellan flera olika slags boenden, som exempelvis camping, stugor med Ninjago eller Vilda västern-tema, semesterhus nära Lalandia eller Hotel Legoland.

Här inne väntar en massa skoj för leksugna familjer! Foto: K. Scheiderbauer.

Äventyret börjar redan på Hotel Legoland

Precis som förra gången bodde vi även denna gång på Hotel Legoland vilket vi tycker är väldigt bekvämt och smidigt. Hotellet är spännande för barnen från det att man anländer; utanför klättrar legofigurer på fasaden, i lobbyn finns draken Ollies trädkoja som man kan gå upp i och självklart är hela hotellet pepprat med legofigurer och roliga detaljer som att toaletterna ger roliga ljud ifrån sig!

Hotellet var dekorerat för Halloween. De gröna trapporna är för att de minsta gästerna ska kunna delta i incheckningen. 🙂 Foto: K. Scheiderbauer.
Draken Ollie hälsar alla välkomna upp i sin trädkoja. Foto: K. Scheiderbauer.

Stark legokänsla i rummet ”Park View”

Denna gång hade vi ett glatt solgult rum med utsikt över parken, ett så kallat Park View-rum. Alla blev förtjusta i rummet direkt!

Lustigt nog hade Kristofer en rutig, färgglad skjorta på sig som matchade rummet! Foto: Heidi Rovén.

På barnens säng låg varsin legopresent, bara det var ju en överraskning som gav glada miner. Äldste sonen började genast bygga, han är en fena på att bygga lego och trots att det stod upp till 14 år på denna byggsats tog det inte många minuter innan han var klar både med sin och lillbrorsans LEGO-Batmobil. 🙂

På barnens sängar väntade en present! Foto: Heidi Rovén.
Sonen lyste upp av lycka för lego-presenten! Foto: Heidi Rovén.

Som sänggavel hade vuxensängen stora legobitar som fortsatte upp i taket, det fanns så klart lego att leka med för barnen (pedagogiskt nog en låda med Duplo till vår 1,5-åring och en låda med smålego till vår 7-åring) plus att det i badrummet fanns en tv att titta på från toan (det fanns även en ute i rummet) och att det i duschen fanns som ett ”minibadkar” som vår minsting fick bada i.

Coolt med legot som fortsatte upp i taket! Foto: Heidi Rovén.

Utsikten ett stort plus

Sjuåringen började genast bygga lego (rena terapin för honom efter resan) medan vår minsta, snart 20 månader, tjoade och hoppade allt vad han förmådde i barnens dubbelsäng!

Först bygger man ett flygplan åt lillebror så man får bygga sina egna saker i fred. 😉 Foto: Heidi Rovén.
Lycka är att bo i ett färgsprakande legorum! Foto: Heidi Rovén.
Isac bygger lego medan Theo studsar i sängen. Foto: Heidi Rovén.

Bäst var förstås utsikten över parken. Barnen kunde se ut och längta, se när det öppnade på morgonen plus att vi alla kunde njuta av den fina kvällsbelysningen och fyrverkeriet på kvällen. Tumme upp alltså; vi gillade rummet skarpt!

Vi vill ut dit och leka nu, nu, nu! Foto: Kristofer Scheiderbauer.

Restaurang Panorama

Ett par ord också om maten på hotellet. Första kvällen åt vi middagsbuffén; 265 DKK för vuxna och 125 DKK för barn (vår minsta åt gratis). Det var fräscht och fanns en hel del att välja på, som sig bör på en buffé.

Det fanns mycket att välja på i Restaurang Panoramas buffé. Foto: H. Rovén.

Vi fick ett stort och lugnt bord i nedre delen av restaurangen och servicen var trevlig. Ett extra plus för att barnen fick varsin legogubbe av vår servitör – sådant gör ju besöket extra trevligt och spännande (och i och med att de kostade 30 DKK i shopen kan man ju se det som att buffen egentligen bara kostade 95 DKK för barnen)!

Kul påse, vad ska man göra med den pappa? Foto: Heidi Rovén.
Mums, skaldjur och fisk till förrätt! Foto: Heidi Rovén.

Min middag bestod av en förrättstallrik med fisk och scampi. Jag fortsatte med ugnsbakad lax med tillbehör. Sedan kunde jag inte låta bli att smaka på köttet också (tog kalkon) med en supersmarrig sås till. Till dessert smakade jag lite av varje; chokladmjukglass med Oreo-strössel, chokladmuffin, en bakelse och (!) en äppeldessert. Den sistnämnda var inte alls god men resten smakade bra.

Vassego, lite sött efter maten kanske skulle smaka? Foto: Heidi Rovén.

För barnen fanns en egen buffé i barnhöjd med köttbullar, legoformade pommes frites, lax, chicken nuggets, grönsaker med mera. Legotårtan var förstås en poppis dessert men godast var nog glassen med strössel tyckte äldste sonen! 🙂

Isac tar för sig av Lego-tårtan. Foto: Heidi Rovén.
Lycka är glass med strössel, eller kanske blev det strössel med glass? 🙂 Foto: H. Rovén.

Sista kvällen när vi gick tillbaka till rummet upptäckte vi deras à la carte-restaurang Adventure Steak House där de hade dukat upp för Halloween-middag. Hade vi känt till det hade vi nog bokat in oss där för det såg kul ut. En trerätters middag kostade 345 DKK för vuxna och 145 DKK för barn.

Vid ett bord satt dessa dötråkiga typer. 😉 Foto: Heidi Rovén.

Boka frukostbord

Det enda vi var lite missnöjda med var det faktum att man var tvungen att boka bord till frukosten, och att detta inte sköttes vid incheckningen. Vi hade helt missat detta, så när vi hade stått i kö för att komma in i restaurangen blev vi istället portade och hänvisade till ett trist konferensrum där en extra frukostbuffé hade dukats upp.

Att i förväg, med barn, behöva bestämma när man ska äta frukost känns inte vidare praktiskt eller roligt, även om jag förstår anledningen: ”Vi har 700 gäster på hotellet men bara 400 platser” förklarade tjejen i restaurangentrén.

Om de måste lösa det med att gästerna får slot-tider till frukost så bör detta informeras om redan vid incheckningen, och gärna bokas samtidigt. Man vill inte få beskedet att det är fullt när man stått och köat med hungriga barn.

Förutom det var frukosten bra; god och det fanns tillräckligt att välja på. Möjligtvis att jag saknade frukt som banan, äpple, päron, naturell yoghurt och gröt. Ett par bullar som såg väldigt goda ut tog också slut båda dagarna så dem hann jag aldrig smaka. Lika bra det. 🙂

One thought on “Vi har testat: Park View-rum på Hotel Legoland

Kommentera gärna

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *