Oasis park

En mycket välskött och trevlig park med många olika djur att träffa. Något högt inträde, å andra sidan ingår flera olika shower och fri transport. För en extra slant kan man rida dromedar eller klappa lemurer.

Oasis park, La Lajita, Fuerteventura

Entrépris: Vuxna 35 euro, barn (4-11 år) 20,50 euro.

www.fuerteventuraoasispark.com

Kombinerad djurpark och botanisk trädgård som brer ut sig över 1000 000 m2. I parken lever över 3000 djur av 230 olika arter och flera av dem är lätta att uppleva på nära håll. Den botaniska delen består av den största kaktus- och succulentträdgården i hela Europa.

Utöver inhängnaderna med djur finns kamelsafari, shower och olika möjligheter att komma djuren nära. Till exempel kan man boka ”Lemur-experience” eller ”Sealion Experience” (kostar extra). Parken har också en lekplats, shop och tre restauranger där det bland annat serveras sådant de själva odlat i parken.

Oasis park är öppen alla dagar på året, mellan klockan 9.00-18.00. Gratisbussar plockar upp gäster från hotell över hela ön, kör till parken på morgonen och tillbaka på eftermiddagen. Ska man se och uppleva allt behöver man mer än en dag.

Familjeparken – Recension

Av Familjen Scheiderbauer (2 vuxna, 1 barn på 3 år). Senaste besök 2019.

Hela parken känns välskött och prydlig. Gångstigarna är breda och kantade av olika plantor. Det är inga problem att dra vår treårings barnvagn mer än att det stundtals blir lite backigt. Här och där dyker det upp skyltar. Vi har även karta och tar oss lätt fram mellan de olika djuren och showerna.

De första djur vi stöter på är en grupp feta guldfiskar redan i entrén. När vi väl kommit in möter vi en flock rosa flamingos som står på ett ben i en liten damm. Vi är nära och sonen fascineras. Är de enbenta? Här är det lätt att lära sig och vi pratar om de olika djuren vi ser.

Några tråkiga stunder blir det inte för några sekunder senare står vi mitt bland några nyfikna giraffer där djurens inhägnad är långt under den platå vi besökare står på – vilket gör att våra huvuden nästan hamnar i samma nivå. Det går att köpa påsar med grönsaker för 1,5 euro och mata girafferna. Det är roligt när deras blå tunga sticker ut och med största försiktighet fångar upp morotsbitarna vi ger dem.

Att vi inte kommer alltför nära flodhästarna som ligger och solar sig, geparden som stryker runt och spanar eller de feta krokodilerna är vi däremot bara glada för. Större och farligare djur finns alltså också, men då på tryggt avstånd och avskilda av staket, höjdskillnader och/eller vatten. Just variationen av djur gör att intresset hela tiden hålls uppe, plus att det – trots parkens storlek – är nära mellan upplevelserna.

Shower och lunch

Innan lunch hinner vi också med två shower som ingår i besöket. Det är bara att dyka upp några minuter innan för att få en bra plats och slå sig ner. Den första vi ser är vid sjölejonens bassäng. Det är trevlig stämning, glad musik och deras tränare är väldigt keliga och kramiga med sjölejonen! De tar till och med en promenad med en av sjölejonen bland publiken, men när någon ställer sig upp för ett bättre foto säger de strängt ifrån, vilket vi tycker är bra. Djurens välmående först och de kan känna oro om allt inte går till som de är vana vid.

Den andra showen visar upp olika reptiler; ödlor, ormar men också några skunkar och opossumråttor (pungråttor) får vara med. Djurskötarna bär omkring djuren i publiken och ibland kommer de läskigt nära, men det är förstås spännande också och känns hela tiden tryggt. När en tjej bjuds upp från publiken för att – med förbundna ögon – gissa vilken av tre saker hon får känna på är den riktiga ormen blir det anledning till många skratt! Människohand, plastorm – eller riktig, vad är vad?

_MG_3694_1
_MG_3706_1
_MG_3714_1
_MG_3718_1
_MG_3731_1
_MG_3740_1
_MG_3759_1
_MG_3813_1
_MG_3822_1
_MG_3824_1
previous arrow
next arrow
_MG_3694_1
_MG_3706_1
_MG_3714_1
_MG_3718_1
_MG_3731_1
_MG_3740_1
_MG_3759_1
_MG_3813_1
_MG_3822_1
_MG_3824_1
previous arrow
next arrow

Till lunch slår vi på stort och tar in lite alla möjliga ö-specialiteter för att lära känna det lokala köket. Först papas arrugadas förstås med röd mojosås, en slags friterade bollar, panerad ost och tomatsallad. Sedan grillade bitar get och friterade calamares-ringar. Service när trevlig, maten väldigt god. Vi mumsar på och låter oss väl smaka! Till efterrätt prövar vi en gigantisk glasscup, en tårtbit och sonen en mer modest regnbågspinne-glass. Alla var nöjda med sina val! Priserna är humana, enklare rätter som fylld baguette, hamburgare eller spaghetti med köttfärssås ligger på mellan 6-8 euro.

Gungig tur med öknens skepp

Vår långa lunch och sonens upptåg i lekparken nedanför restaurangens terrass gör att vi nästan får småspringa efteråt för att hinna till vår bokade kamelritt – även om det egentligen är dromedarer vi ska rida på. För sonens skull och för att vi ska hinna så mycket som möjligt väljer vi den kortare turen på en kvart. Den längre är en halvtimme och går vackert längs havet, den får det bli nästa gång! Efter en gungig liten rundtur på ”öknens skepp” är det dags att kliva av och skata börja bege sig mot utgången. Parken har öppet ett par timmar till men parkbesök tar på krafterna och vi känner att vi behöver runda av dagen.

Innan vi lämnar Oasis park träffar vi de underbara små surikaterna, ett piggt och socialt litet däggdjur som lever i flock och turas om att hålla utkik medan de andra äter eller gräver sina bon i marken. Jättesöta! När vår minsta lilla familjeparkstestare till slut tuppar av i vagnen beger sig en av oss föräldrar till den botaniska parken för snabb titt medan den andra gör det viktiga arbetet med att spana i parkens butik (ni får själva gissa vem som gjorde vad).

Vid dagens slut är vi mycket nöjda, framförallt med den trevliga stämningen och parkens ”lagomhet” även för ett mindre barn. Vi hann dock långt ifrån allt men å andra sidan har vi just därför en anledning att komma tillbaka. Då vill vi gärna träffa lemurerna, papegojorna och kanske se rovfågelsshowen!

One thought on “Oasis park

Kommentera gärna

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *