Nytt område med dinosaurier i Skånes djurpark

Den 16 juni öppnas porten till dinosauriernas värld och en resa 70 miljoner år tillbaka i tiden. En tid då andra, och mycket större djur, betade på markerna runt Skånes Djurpark. ”Dinosaurier” är designat av den världsberömda nöjesparksdesignern Eric Damans. 

Attraktionen Dinosaurier möter gästerna på ett helt nyutvecklat område i parken. Det täcker ett 3 000 kvadratmeter stort skogsområde där gästerna kliver in genom en tidsport. Vandringsstigen leder besökaren längs ett vrålande äventyr där dinosaurierna lever, låter och imponerar när de kommer till liv. De modiga kan till och med mata parkens Tyrannosaurous rex, och man kan uppleva och lära om jorden för 70 miljoner år sedan.

– Med denna stora satsning investerar Lund Gruppen ytterligare i Skånes Djurparks framtid. Vårt mål är hela tiden att nå vår vision att vara Sveriges bästa familjedestination. Även det nya övernattningskonceptet “Dino Camp” introduceras och är en utveckling av succén med att övernatta bland djuren i Skånes Djurpark, och bli en viktig destination i södra Sverige, säger Håkon Lund, ägare av Lund Gruppen.

Prisad designer

Det är den prisade designern Eric Daman som ligger bakom designen. Daman arbetade utifrån visionen att i Skånes Djurpark visa hur man kan använda naturen omkring sig som en naturlig del av en attraktion och skapa nyfikenhet och intresse för äventyr i naturen.

Detta är den sista attraktionen som den världsberömda designern ritade innan han dog. Hans mål var att skapa en dinosaurieupplevelse som för gästerna så nära som möjligt upplevelsen av Jurassic Park.

I Skånes Djurpark bor numera inte bara nordiska djur; 2015 byggdes ett 20 000 kvadratmeter stort temaområde fram; Fåret Shaun Land, hem för den filmkaraktären Fåret Shaun och hans flock. Under de senaste åren har Skånes Djurpark vunnit 7 internationella priser för sitt innovativa arbete. Det är branschorganisationen IAAPAs som delat ut dessa på sin gala ”Brass Ring Awards”.

Kommentera gärna

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *