Familjekul på Fuerteventura

Förra veckan spenderade vi i lite varmare klimat, nämligen på Fuerteventuras sydspets! Det var helt underbart att fly is och kyla och istället fylla på med ljus och aktivitet samt inte minst att få tid tillsammans.

Fantasin fick leka fritt vad skelettet i bakgrunden kan ha kommit från för djur…vi gissar på en kanariesaurus! 😉
Tack och lov att vi hittade en lekplats!
Att klättra i klätterställningen blev bra träning för mamma Heidi.
En pappahand baktill som är beredd är aldrig fel.

Äldste sonen Isac var tyvärr tvungen att stanna hemma för att gå i skolan, men lika glad för det var han då farmor och farfar skämde bort honom med all sin uppmärksamhet. 🙂 Bland annat var de på förhandsvisningen av nya LEGO-filmen som han tyckte var väldigt bra!

Lego är livet när man är 8 år! Isac är ett stort fan.

Alltså var det Theodor, nu 3, som intog rollen som lekfull testare under vår vecka. 🙂 Hotellet vi bodde på, Cactus garden nära Morro Jable, var inte uttryckligen ett familjeinriktat hotell. Ändå fungerade det bra och personalen var verkligen fantastisk med Theo, men det fanns också saker som kunde varit bättre.

TUI har hotellet i sitt utbud.
Vår juniorsvit hade två rum.
Theo sov aldrig i den bäddbara soffan, det var mysigare mellan mamma och pappa!

Hotellets för- och nackdelar

Barnklubb fanns men den var från 4 år och ironiskt nog tittade inte lekledaren ens åt Theo trots att hon gott kunde aktiverat honom en stund tyckte vi, det fanns nämligen inga andra barn på hotellet att ta hand om.

En liten lekhörna fick agera fotbollsplan.
Vi fick själva pumpa bollar och fixa lekutrustningen.

Lekrummet fick vi dock använda inklusive det som fanns där, även om det inte var mycket. Vi sparkade lite boll, fäktades med papperssvärd och lekte tjuv-och-polis, en lek som Theo aldrig tröttnar på just nu. 🙂 En dag lånade vi hink och några spadar då vi skulle till stranden.

Bara man går in för det blir de flesta lekar roliga!
En båt ute på det blå havet kanske?
När mamma var på hotellets spa lekte grabbarna superhjältar. 🙂

De som istället intog rollen som lekledare var de barnkära männen på hotellet; poolbar-killen som varje dag busade med Theo tills det blev kö i hans lilla bar, något han inte brydde sig det minsta om!

Killen i poolbaren var suverän med Theo.

En kille i restaurangen var också fantastisk med Theo, busade och lärde upp honom till liten assistent så att Theo fick vara med och duka. 🙂

En annan av Theos ”amigos” jobbade i restaurangen.

Ytterligare en barnkär bartender fanns på hotellet, en av dem som jobbade på takterrassens bar. Han smet ut till Theo så fort han inte hade kunder och lekte med honom och hans bilar. Så gulligt att man bara smalt… Så stort plus alltså för just den barnkära personalen, även om barpersonalen och lekledaren kanske borde bytt jobb med varandra. 😉

Jag var imponerad över hur just alla män på hotellet spontant började leka med Theo!

Maten, alltid en fråga att lösa

Maten var riktigt bra. Vi hade all inclusive och buffé vilket många kanske rynkar på näsan åt men med barn tycker jag det är suveränt eftersom man då kan plocka ihop en mix av barnets favoriter. Skulle dessutom preferenserna snabbt ha ändrats (något nog alla föräldrar känner igen…favorit en dagen är blä nästa!) så är det ju bara att hämta en ny tallrik. Praktiskt!

”Smör och fralla är också mat mamma.”
Paw patrol avsnitt 635?
Maten var fräsch och utbudet brett.

I vårt all inclusive-paket ingick också snacks i poolbaren så hade Theo inte ätit ordentligt till lunch kunde vi alltid fiska upp en varm korv med bröd eller burgare där på eftermiddagen. Eller några kakor… 😉

– Vad vill du ha till middag Theo? -Glass! 🙂 Det gick åt en del vill jag lova…
Mamma-son-mys big time. 🙂

Sol, sand och strand räcker långt

Varför då Fuerteventura? Tja, varför inte? 🙂 Kanarieöarna är ett otroligt tacksamt resmål såhär års när man vill få lite sol, ljus, värme och avkoppling. Och jämför man med exempelvis Thailand dit många barnfamiljer ju också åker vintertid så är flygtiden betydligt smidigare. Vi flög direkt med Norwegian vilket tog cirka 5 timmar och 20 minuter.

Playas de Jandia är helt fantastiska, kunde varit Karibien!
Hotellets takterrasser hade mjukt konstgräs perfekt för barfotalek.
Bye bye, nu drar jag!

Visst – vi hade det inte svettvarmt om det är det man söker och barnpoolen på vårt hotell var tyvärr iskall, något jag klagade på. Havet är ju inte heller så varmt plus att vågorna var för stora för att jag skulle tycka det var lämpligt för Theo. Men med sandlek och andra små utflykter höll vi honom glad och aktiverad och hade en riktigt härlig vecka!

Stora poolen var varm, den lilla barnpoolen var iskall!
En strandpolis kollar in vågorna. Inga konstigheter alls.
Det fanns flera jacuzzis på hotellet också.
Theo provkör en leksaksmotorcykel i närmaste shoppingcentret.
Just frissabesöket var han måttligt glad åt. Pris: 10 euro, resultat: sådär.
Att busa runt mamma när hon försöker träna var däremot superskoj! 😉

Men – självklart fanns det fler anledningar än flygtiden att det blev just Fuerteventura vi åkte till. Den främsta var faktiskt att jag hade vunnit hotellvistelsen, ja helt otroligt! Och självklart ville vi nyttja vinsten. 🙂

Och som alltid när vi reser tar jag förstås reda på om det finns några bra familjeparker i närheten. Det fanns det; djurparken Oasis Park. Dit åkte vi en dag under vår vecka, något jag berättar mer om i denna recension!

Kommentera gärna

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *