Bo med Fåret Shaun-tema i Skånes Djurpark

Världens första övernattningskoncept med Fåret Shaun invigs i Skånes Djurpark i juni. Detta är en unik upplevelse designad i samarbete med Oscars-vinnande animationsstudion Aardman. Familjer som checkar in här får övernatta i specialbyggda vagnar där känslan från den populära TV-serien genomsyrar allt. Och vem vet vad som händer när bonden lagt sig och flocken följer Fåret Shaun på hans knasiga upptåg?

Med nyinvesteringen erbjuder Skånes Djurpark i sommar drygt 170 sängplatser per natt. Förutom Shaun’s Wagons finns 17 tältstugor i Wild Lodge och den populära glampingupplevelsen Camp Oak, med övernattning i stora familjetält.

– Att bo i Shaun’s Wagons är mycket mer än ett boende och det överlägset mest spännande nytillskottet i parken på flera år. Att bo här är en helhetsupplevelse för hela familjen, där gästerna under 36 timmar får uppleva den lantliga miljön, busa med Shaun och hans vänner och upptäcka vildmarken med alla de nordiska djuren, säger Skånes Djurparks VD Glenn André Viste Bøe.

250 meter traktorbana

Fåret Shaun Land invigdes 2016 och är ett 20 000 kvadratmeter stort område med en lantbruksmarknad. Attraktionen har blivit en stor succé för både barn och vuxna som kommer för att upptäcka djur och natur.

I området finns en marknad och en traktorbana på över 250 meter. Här kan barnen köra runt med traktorer för att finna flocken av får och undvika de busiga grisarna. Och så finns förstås en mängd speciella nordiska lantraser som gotlandskaniner, skånska blommehöns, jämtlandsgetter, linderödsgrisar och värmländska skogsfår.

Specialbyggd övernattning med tema Fåret Shaun

Shaun’s Wagons är specialbyggda vagnar för rolig, bekväm och äventyrlig övernattning nära djur och natur. Fyra specialbyggda enkelvagnar med fem bäddar i varje och en dubbelvagn för sex personer. Varje vagn har egen toalett, vardagsrum, pentry samt egendesignade våningssängar i form av perfekta kopior av Bitzers berömda hundkoja.

Ett separat sovrum gör att föräldrarna kan dra sig tillbaka från allt det galna som pågår på gården. Och precis utanför vagnen finns en egen uppfriskande utedusch. I vagnarna kan gästerna sova i bekväma sängar och vakna av tuppens galande. På morgonen får man nyvärpta ägg och bullar till minihönshus på vagnarnas gavel. Frukosten njuter man på den egna uteplatsen. På morgonen blir det morgongympa med Shaun och sedan ska traktorn förberedas för dagens arbete på bondgården och bland djuren.

Frukost, middag samt alla parkens attraktioner ingår i övernattningspaketen. På kvällen när parken har stängt får nattgästerna vara med och mata djuren. Sedan kan de slappa och se på utomhusbio, precis som Fåret Shaun och hans flock brukar göra. Vad som säkert kommer väcka en del spänning är den flock av Värmlandsfår som strövar fritt mellan vagnarna.

Skåne först i världen

Fåret Shaun Land är ett samarbete mellan Skånes Djurpark och det brittiska företaget Aardman. Aardman ligger bakom de populära animationsfilmerna om bland annat Fåret Shaun, Wallace och Gromit.

– Skapandet av en tematiserad övernattningsupplevelse på Fåret Shaun Land i Skånes Djurpark är ett fantastiskt spännande nästa steg i vårt partnerskap med parken. Vagnarnas detaljerade inredning och tematisering är specialdesignade för att gästerna ska känna att de verkligen är hemma hos Shaun och Bonden i Mossy Bottom Farm i England. Vi är oerhört spända på att se vagnarna anlända till Skånes Djurpark, säger Ngaio Harding-Hill, Head of Attractions & Live Experiences på Aardman.

Om Fåret Shaun

Fåret Shaun gjorde sin filmdebut i Wallace och Gromit-filmen A Close Shave redan 1995. Om man snabbspolar fram till nu har Fåret Shaun blivit en global superstjärna. Fansen finns i 170 länder över hela världen. Fåret Shaun har medverkat i sex TV-serier och två långfilmer som visat hans äventyr både på Mossy Bottom Farm och i världen. På Facebook har Fåret Shaun över 5 miljoner följare. Fåret Shaun Land i Sverige är unikt och även boendet i Shaun’s Wagons är det första i världen. I Japan finns även ett café med Shaun-tema, men boende och helhetsupplevelse kommer endast att finnas i Skåne.

Kommentera gärna

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *