Nu börjar bygget av Lisebergs vattenpark ”Oceana”

Liseberg har redan tidigare meddelat planer på att expandera. Nu får upplevelsehotellet Liseberg Grand Curiosa Hotel, som började byggas i oktober 2019, sällskap av en vattenpark. Lisebergs nya vattenpark har fått namnet Oceana och planeras stå färdig om drygt tre år. Med 500 000 årliga gäster blir den ett välbehövligt tillskott för turistnäringen i Göteborg.

Vattenparken Oceana, kommer likt hotellet få en unik tematisering, inspirerad av Göteborgs historia och det Ostindiska Kompaniet i kombination med Lisebergs eget unika DNA. Det blir en storslagen vattenupplevelse, olik allt annat som finns på marknaden i Skandinavien idag.

Med en badyta på nästan 6000 kvm inomhus och 4000 kvm utomhus kommer gästerna att kunna njuta av allt ifrån lugna inomhussandstränder till fartfyllda åk i norra Europas häftigaste vattenattraktioner.

Med totalt 14 attraktioner och rutschkanor och upp till 1750 samtida gäster blir Oceana en av de största vattenparkerna i norra Europa. Men det är bara början … Precis som med Lisebergs nöjespark kommer vattenparken att vara under ständig utveckling, där nya attraktioner, teman och upplevelser läggs till allt efter som.

Kostnaden för att bygga vattenparken beräknas landa på 1060 Mkr.

Kommentera gärna

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *