Hawaii kommer till Europas största vattenland

Hawaii blir temat på den utbyggnad som är planerad för det tyska äventyrsbadet Tropical Islands. Det blir under våren 2024 som Europas största inomhusvattenland, som gömmer sig innanför den berömda jättekupolen, ska expanderas. Expansionen omfattar ett nytt hotellkomplex om 2 300 kvadratmeter med 150 hotellrum, en restaurang och ett brett utbud av aktiviteter.

Varje år reser tusentals badsugna svenskar till det tyska vattenlandet Tropical Islands, som ligger strax utanför Berlin och kännetecknas av sin kupolformade byggnad. Nu expanderar verksamheten och besökare kommer från och med i år att kunna uppleva en helt ny och förbättrad destination.

default

Tropical Islands är med sina 66 000 kvadratmeter Europas största inomhusvattenland. Om sommaren kan besökare även uppleva utomhusbadet och campa eller övernatta i äventyrsbadets stugor. För första gången sedan öppningen 2004 byggs nu kupolen ut med 2 300 kvadratmeter. Den nya delen kommer att rymma ett nytt hotell och centrum med namnet OHANA Lodges respektive OHANA Town. Tack vare den nya delen får Tropical Islands nästan 500 extra sängplatser, och går från 2 800 till 3 300 bäddar.

Tropical Islands firar 20 år

Utbyggnaden är en del av Tropical Islands 20-årsfirande och önskan om att tillgodose det växande antal gäster, som 2023 uppgick till cirka 635 000 övernattande gäster och totalt 1,2 miljoner besökare.

”Vi är mycket glada över att kunna presentera vårt senaste initiativ; utbyggnaden av vår ikoniska kupol med OHANA Town och OHANA Lodges. Detta är ett svar på den växande efterfrågan vi ser och kommer inte bara att öka vår bäddkapacitet avsevärt, utan också skapa en helt ny destination och besöksanledning med härliga upplevelser för våra gäster”, säger Thorsten Christopher Jung, VD för Tropical Islands.

Förutom hotellrum och sviter erbjuder Tropical Islands även camping och glamping med tält av varierande standard. Det finns dessutom stugor och semesterhus att hyra, samt ställplatser för husbil och husvagn.

Hela familjen får uppleva lite Hawaii

På Hawaii är Ohana ordet för familj och målet är att OHANA Town och OHANA Lodges ska locka gäster i alla åldrar och med olika intressen. OHANA Town kommer att vara öppet för alla Tropical Islands besökare och erbjuder en mängd aktiviteter såsom dart, biljard, bordsfotboll och bowling.

Gäster kommer även att kunna boka privata karaokerum och stilla sin hunger i den Hawaii-inspirerande restaurangen. Tropical Islands förväntar sig kunna öppna dörrarna till OHANA Town och OHANA Lodges i april 2024.

Om Tropical Islands

  • Sedan 2004 har Tropical Islands varit den ultimata tropiska tillflyktsorten där miljöer som får tankarna att vandra till Asien, Stillahavsområdet, Afrika och Sydamerika kombineras under ett och samma tak vid en konstant temperatur på 26 grader Celsius.
  • Äventyrsbadet är 66 000 kvadratmeter stort och rymmer 6 000 personer samtidigt.
  • I vattenlandet finns spännande grottor, vattenfall, bubbelpooler, sandstränder, öar och ett skepp samt Tysklands högsta torn med vattenrutschbanor: 27 meter högt med fyra rutschbanor och en maxhastighet på 70 km/h.
  • Dessutom kan du utforska världens största inomhusregnskog: 10 000 kvadratmeter stor med 50 000 växter och 600 olika arter.

Tropical Islands har också ett 4 000 kvadratmeter stort lekområde för barn med klätterställning, radiobilar och en go-kartbana, samt en 10 000 kvadratmeter stor spaanläggning som erbjuder vuxna gäster massage, gyttjebad och saltterapi.

Kommentera gärna

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *