Familjedag på Vattnets Hus & Nordic Hamam

För några somrar sedan besökte vi föräldrar ett dagspa i Ängelholm som heter Nordic Hamam. Vi semestrar ofta i släktens sommarhus i närheten och hittade detta av en slump.

Det var precis nyöppnat och vi föll pladask för den trivsamma atmosfären och det charmiga namnet på byggnaden där det ligger; Vattnets Hus. Här finns även andra friskvårdsföretag, ett äventyrsbad plus simhall.

När vi första gången var på plats var äventyrsbadet stängt och skulle renoveras. Vi sa redan då att ”hit måste vi komma tillbaka med barnen”!

Sagt och gjort, efter att vi besökt Hotel Tylösand och testat deras familjespa-koncept nu på sportlovet, körde vi mot Ängelholm där lämpligt nog barnens farmor och farfar bor. Och med deras hem som bas gjorde vi ett dagsbesök till Vattnets hus.

Ett paket – tillgång till alla badmöjligheter

Nordic Hamam säljer ett familjespapaket de kallar ”Familjehamam” som gäller tisdagar och utvalda skollov (i skrivande stund sportlov och höstlov, dock inte påsklov).

Priset är från 350 kronor per person och i det ingår tillgång till alla badområden, alltså både simhall, äventyrsbad och Nordic Hamam. Man får också låna handduk, badrock och tofflor under besöket. Åldersgränsen varierar lite beroende på tid på dagen och veckodag.

Efter att vi bytt om styrde vi stegen mot själva spadelen. Barnen först i sina söta små badrockar och vi efter. Det var så härligt att tassa efter och se deras reaktion när de kom ut och fick syn på den stora poolen! Självklart satte de sikte på den direkt!

Väl i var det svårt att få dem därifrån och varför skulle vi, det var lugnt och vi var i princip själva i lokalen. Poolen är stor och varm och effektfullt belyst under ytan med rosalila lampor. Själv älskar jag utsikten över Rönne å och den ljusa fina inredningen.

Undervattensvariant av sten-sax-påse!

Hamam i nordisk miljö

Utöver denna stora pool som var perfekt att leka runt i för killarna, finns en jacuzzi, torr- och ångbastu, duschar samt en hink med kallt vatten där man drar i ett snöre (gissa om det var upplagt för bus…!)- OCH, ett superfint hamam.

Här kan man inte prata, det fullkomligt ekar, så vi fick ta ut killarna som inte riktigt greppade tystnadskravet, hihi… Jag och Kristofer har fått behandling där tidigare och har man inte testat en hamambehandling tidigare är det ett måste!

I receptionen finns hamamkit att köpa; tvål, skrubbvante och ansiktsmask samt olja.

I denna del har man också tillgång till frukt, vatten och en meny om man vill beställa in mat. Efter en god stund och många simtag och dyksessioner senare valde vi att bege oss till äventyrsbadet.

Där finns också mat, glass, fika med mera och priserna är lägre så vi beställde in korv, burgare, en rejäl smörgås som de också grillade. Själv tog jag en laxsallad med quinoa. Allt smakade bra och killarna fick dessutom dessert på det. 🙂

Äventyrsbad med vattenrutschkanor

Träningsbassängen var den enda som förblev ”otestad”, det fanns ju så många andra: grunda varma där Theo dök efter en ring vi hittade, en med ”strandsluttning” i början, en del med höga vågor och en ström där jag och Isac flöt runt och busade.

Foto: Felix Gerlach (ÅWL Arkitekter).

Dessutom finns två vattenrutschkanor; en brant kort med rejäl fart och en belyst tub som slingrade sig fram i många kurvor innan man kom ut igen. Jag och Isac åkte båda och hade jättekul!

Badet räckte till många timmars lek och skoj och även om det inte var så stort var det perfekt när man har både äldre och yngre barn.

Destination Maruritius

Innan vi begav oss hemåt testade vi också solrummet. Detta separata rum ligger precis vid spareceptionen och här kan man välja mellan olika destinationer/upplevelser: Miami, Mauritius och Bali. Varje plats bjuder på olika ljus och varvar dagsljus, soluppgång och solnedgång, kvällsljus etc.

När vi kom in i solrummet blev vi alla glatt överraskade för de hade inte bara satt fram solstolar och tapetserat en vägg med tropisk miljö utan man satt i mjukaste sand också för att förstärka utlandskänslan.

Även om ingen frös så hade det kunnat vara liiite varmare därinne för extra njutning. Jag tror jag hade kunnat somna i den där solstolen efter allt bad och bastu om det inte varit för att barnen pratade hela tiden, haha!

Till slut kallade middag hemma hos farmor och farfar så vi blev tvungna att åka men det var motvilligt måste medges. 🙂 Vi hade en jättehärlig dag och kommer gärna tillbaka och testar barnbehandlingarna.

Stort tack till Nordic Hamam och Vattnets Hus som bjöd på detta besök!  

ps. Kul grej – de säljer min nyaste spabok i receptionen, ”Spabesökarens 10 budord”! Har ni inte vägarna förbi Ängelholm kan ni köpa den här.

Folj oss gärna på Instagram och YouTube!

Kommentera gärna

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *