En fängslande hotellupplevelse – Västerviks gamla finka

Som jag berättat tidigare gjorde vi förra sommaren en sommarroadtrip. Då var det ett koncept och innefattade Visby, Västervik och Vimmerby. Egentligen fanns dock inget färdigt paket – vi bokade in de upplevelser vi ville ha på vägen, satte oss i bilen med vår packning och åkte. 🙂

Vi, som bor i Stockholm, tog färja från Nynäshamn vilket fungerade otroligt smidigt och bra. Efter våra fina dagar på Gotland, åkte vi över till fastlandet igen med Destination Gotland. Förutom sträckan Nynäshamn – Visby kan man också åka mellan Visby och Västervik och det var den vägen vi åkte tillbaka.

_MG_0754_1
_MG_0760_1
_MG_0771_1
_MG_0757_1
20190714_195011_1
_MG_0769_1
previous arrow
next arrow
_MG_0754_1
_MG_0760_1
_MG_0771_1
_MG_0757_1
20190714_195011_1
_MG_0769_1
previous arrow
next arrow

Fångar för en natt

Vi kom fram sent, 22.15, och hade därför beslutat att övernatta nära hamnen centralt i Västervik. Västervik resort – ortens femstjärniga camping med upplevelsebad – hade vi förstått skulle vara extra familjevänligt. Men vi var inte de enda som fattat det. Det var fullt, tvärfullt.

Istället fick vi övernatta i Fängelset. Jo det är sant! I Västervik ligger ett hotell som heter Fängelset just för att det är inhyst i ett tidigare fängelse. Anstalten uppfördes 1871 och hade fångar – interner – fram till 2007. Efter en omfattande renovering öppnade byggnaden som hotell år 2011.

Vi bodde ”lite bättre” än i en fängelsecell! Vi hade en hel lägenhet högst upp med det passande namnet ”Utsikten”. Barnen älskade det förstås. Tänk att övernatta i ett riktigt fängelse!

Vi hade himmelssäng samt ett extra sovrum, ett fullt utrustat kök med matplats, soffa och fåtöljer, stort badrum med mera. Takbjälkarna och de sneda väggarna gav myskänsla och det fanns även papper och pennor för barnen att pyssla med.

Rastgården – perfekt för ”tjuv och polis-lek”

Vi kom sent vilket förstås adderade till det lite kusliga. I korridoren med alla celler (den vanligaste rumstypen) satta skyltar på väggarna om hur det varit förr, när byggnaden var ett fängelse. Vilka barbarer vi var vi svenskar, straffen förr var rena tortyren! HUuuuu.

Vår upplevelse var kunglig! Rymligt med hög standard men så var planen också att hyra ut lägenheten som bröllopssvit, för långtidsboende eller till familjer. Det finns också budgetrum, celler och hotellrum (helt utan fängelsekänsla för den som lider av klaustrofobi eller bara tycker fängelsegrejen är obehaglig).

Nästa morgon efter en god natts sömn (utan spöken om nu någon hade den frågan i åtanke ;-)) åt vi frukost på hotellet och lät pojkarna leka poliser en stund inne på rastgården innan vi gav oss av på dagens utflykt. Mer om den i nästa inlägg!

Ps. Hotell Fängelset har haft ett familjepaket som inkluderar boende, parkering, frukostbuffé, endagarsentré till Oddis Lekland, Västerviks nya lekland. Är ni intresserade, hör med hotellet vad de kan erbjuda just nu!

Kommentera gärna

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *