Skånes Djurpark smygöppnar under sportlovsvecka 8

Glada nyheter för den som tycker att det är långt till våren då många parker brukar öppna. Säsongsöppningen av Skånes Djurpark smygöppnar i år redan under sportlovsveckan i februari. Då välkomnar man alla familjer som längtar ut efter roliga familjeaktiviteter.

Den nya upplevelsen är helt och hållet utomhus och i den stora parken väntar bland annat Snökristalljakt, Vildmarksbingo och möten med spännande nordiska djur.

– Vi väljer att öppna tidigare än planerat. Vi tror och hoppas att det uppskattas av familjer som längtar efter bra aktiviteter när mycket ställs in. Det är första gången vi håller öppet under sportlovet, men det kanske kan bli en ny tradition, säger Skånes Djurparks VD Glenn André Viste Bøe.

Sportlov i djurparken

I en tid när många längtar ut efter roliga utomhusaktiviteter att ägna sig åt under helger och lediga dagar bjuder Skånes Djurpark in till Sportlov i Djurparken. Under sportlovsveckan kommer gästerna bland annat kunna gå på Snökristalljakt i parkens skogar. Skogsväktaren har gömt magiska snökristaller i parken och det blir barnens uppgift att hitta dem.

Alla lekområden och hinderbanor kommer att vara öppna och precis som vanligt kan man under rundan i parken träffa både nordiska rovdjur, hjortar och bondgårdsdjur. Fåret Shaun och hans vänner är på plats i Fåret Shaun Land och grillarna står tända runt om i parken.

Bild: Skånes Djurpark.

Extra åtgärder pga corona

Precis som under hösten och julen har Skånes Djurpark vidtagit extra åtgärder jämfört med sommarsäsongen. Antalet gäster i parken begränsas ytterligare, alla biljetter förbokas online och varje sällskap får en egen ankomsttid. Numera förbokar även den med säsongskort sin biljett innan ankomst.

Andra åtgärder som skapar förutsättningar för en trygg upplevelse i parken är informationsskyltar med Folkhälsomyndighetens riktlinjer, tydliga distansmarkörer vid djurhägn och attraktioner, handspritstationer och personal på plats som påminner gästerna om att hålla avstånd.

Sportlov i Djurparken pågår mellan den 20-28 februari och parken är öppen mellan kl. 10-16. Mer information om sportlovsveckan och biljetter finns HÄR.

Kommentera gärna

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *