Den 19 februari flyttar älgarna in i Kosta Safaripark

Kosta Safaripark ligger i de djupa Smålandsskogarna och här kan hela familjen få en oförglömlig naturupplevelse. Den 19 februari flyttar dessutom älgar in i parken vilket gör den till den enda i sitt slag som har både älg och visent – Europas största landlevande däggdjur – i samma hägn.

De vilda djuren strövar fritt i den 200 hektar stora parken. Här kan familjer tryggt från den egna bilen, se och uppleva de majestätiska älgar, magnifika visenter, ståtliga kronhjortar, vildsvin med busiga kultingar, mufflonfår med sina enorma horn och skygga men nyfikna dovhjortar. I anslutning till parken färdigställer man på Kosta Safaripark nu även ställplatser med alla bekvämligheter.

Ett spännande äventyr för hela familjen

Berättelsen om Kosta börjar 1742 då två av Karl XII:s generaler grundade Kosta glasbruk. Kosta fick sitt namn av grundarna själva, Anders Koskull och Georg Bogislaus Stael von Holstein, Ko-Sta. En av anledningarna till att glasbruket hamnade mitt inne i de djupa småländska skogarna var just den obegränsade tillgången på skog som behövdes som bränsle till glasugnarna.

Kosta erbjuder idag en mängd upplevelser utöver möjligheten att besöka Kosta Safaripark. Att stå bredvid ugnarna i hyttan och se glaset ta form är ett unikt skådespel. Som besökare finns det möjlighet att på nära håll se de skickliga hantverkarna arbeta. Följ gärna med på en guidad tur anordnad av Kosta Boda Art Gallery. På Glascenter erbjuds också möjligheten att själv få prova på att blåsa glas.

Kosta erbjuder också möjligheter till shopping. Här kan man fynda kända varumärken till förmånliga priser i Kosta Outlet, Kosta Boda bruksbutik och Iittala Outlet. På Kosta Boda Art Hotel har sju av Kosta Bodas formgivare satt sin personliga prägel på samtliga miljöer och hotellrum.

I omgivningarna runt Kosta finner besökaren den gamla bruksbebyggelsen, en underbar, rogivande natur med enebackar, stengärsgårdar och glittrande små sjöar som inbjuder till fiske. Här finns också möjlighet att få se skogens konung på nära håll i Grönåsen Älg- & Lantdjurspark.

Kommentera gärna

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *