Skogspromenad & fågelsång i Göteborg (med trist slut)

Förr-förra helgen spenderade vi i Göteborg! Man skulle kunna säga att vi hade en riktig friluftshelg med miljövänligt resande dit (vi tog tåget), fågelkvitter (Svenska turistföreningens hotell Göteborg City har gröna förtecken och fågelkvitter i korridoren) samt en frisk skogspromenad (vi gick Lisebergs nya skräckattraktion ”Skogen”)!

Ur ett annat perspektiv var det en nöjesspäckad weekend med Halloween i fokus, som tyvärr fick ett trist avslut.

Vi hade bara hunnit fram och checkat in på hotellet när äldste sonen Isac började känna sig dålig med diverse mystiska symptom. Läget försämrades och under dag två som vi spenderade på Universeum var det bara halva familjen som kunde upptäcka allt då Isac somnade med feber i pappas knä i restaurangen, stackarn! 🙁

När vi kom hem blev det ”sjuksafari” till vårdcentral, diverse provtagningslabb, ultraljudsundersökningar och till sist inskrivning på Barnakuten på Karolinska Sjukhuset.

Först trodde vi att det skulle bli operation av blindtarmen men det visade sig att den var så lite inflammerad (om alls, det var tydligen svårt att säga) så att det förmodligen kunde läka ut av sig själv.

Från skogspromenad till Karolinska

Sjukhuset har fått mycket kritik men vi har bara positivt att säga efter vår vistelse. All personal var supertrevlig, vänlig och tog väl hand om oss. Dessutom kunde de skämta lite med Isac för att lätta upp stämningen.

Jag försökte också skoja till det för honom så vi låtsades att vi var på hotell och bad om rum med tv – vilket vi då fick! Så där låg Isac sedan med fjärrkontrollen i högsta hugg och kunde kolla alla sina favoritkanaler på youtube då tv:n hade internetaccess också. Dagen var räddad! 😉

När det var dags för middag lekte vi att vi var på restaurang och skojade att ”det var tur att vi fått fönsterbord” och så vidare. Jag måste säga att maten var förvånansvärt bra; jag tog torsk med västerbottensås, dill och mos och slickade nästan tallriken. I och för sig var även jag väldigt hungrig…! 😉

Vi stannade över natten för observation och följande dag blev Isac tillfrågad om han ville boka tid för ”lekterapi”. Vi undrade förstås vad det var och fick veta att sjukhuset hade en hel avdelning för lek, pyssel och spel – liksom en skola!

Poppis lekterapi

Jag retades med Isac att då var det bara att bänka sig för lektion men självklart valde han istället att boka in en session för att testa VR (jepp det finns!). Även mamma fick testa och vi hade så kul, de fick nästan sparka ut oss när den trevliga personalen skulle på lunch, haha…

Man kunde även beställa upp Playstation eller Xbox till sitt rum, få hjälp att få det installerat och spela från sängen. Eller måla, pyssla, spela biljard eller något annat! Isac tyckte det var en lyxig vistelse och skämtade om att han ville tillbaka snart.

Det vill vi förstås INTE men var glada att besöket – trots många timmars väntan och lång fasta för stackars Isac (nära på 12 timmar innan vi visste om han behövde opereras eller inte), fick ett positivt och glädjande avslut.

Läs mer om vår helg i Göteborg i länkarna här till tågresan med MTR Express, det familjevänliga hotellet STF Göteborg City, Halloween på Liseberg och Creepy Science med mera på Universeum.

Kommentera gärna

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *