Familjevänligt hotell: STF Göteborg City

När vi kom fram till Göteborg efter vår tågresa med MTR Express, var det bara att kliva av och promenera bort till hotellet vi bokat; STF Göteborg City. Många tänker nog som jag att STF mest har vandrarhem vilket stämmer (de har 174 stycken) men också kategorierna pensionat, fjällstuga, fjällstation – och 35 stycken hotell.

I vårt fall var det läge och smidighet som gick som en röd tråd genom resan; vi vara bara i Göteborg lördag-söndag så ju mindre ”fix och trix” som skulle stjäla tid och energi, desto bättre. Totalt har STF fem boenden i Göteborg där deras citybelägna hotell ligger perfekt om man kommer med tåget. En kort 5-minuters promenad från stationen och vi var framme!

Lekvänligt familjerum

Personalen i receptionen var lättsam och trevlig och snart var vi inne på rummet. Möjligen var det en nackdel i vårt fall att barnen tyckte rummet var så spännande för vi höll på att aldrig få ut dem – trots att Liseberg hägrade!

Det fanns stora fönster att sitta i, en våningssäng de självklart var tvungna att ”provklättra upp i” och ett gömställe som krävde kurragömmalek! 😉 Men till slut kom vi iväg och tog en ny promenad bort mot Liseberg, ett besök jag ska berätta om i separat inlägg.

Väl åter på rummet på kvällen sov alla som stockar! Det vill säga efter att servicetekniker kallats dit. Små klåfingriga händer hade nämligen provtryckt på alla knappar innan vi gick så när vi kom tillbaka fick vi inget ljus, plus att vi tyckte rummet var kallt. Tack och lov löste den vänliga teknikern allt snabb och smidigt och snart hade vi både ljus och värme igen.

(Ibland kan jag tycka att det bara är bra när man behöver hjälp för det är då man verkligen ser hur bra personalen är på service och att lösa problem.)

God frukost, hjälpsam personal

Frukosten dagen efter var härlig med alla favoriter; gott om olika pålägg som ostar och kallskuret, grönsaker och olika ”vegan spread”, flera brödsorter, ägg i olika former samt bacon, pannkakor och gröt liksom yoghurtar och flingor med mera. Självklart olika juicer, te och kaffe också plus croissanter och nutella! Vi saknade verkligen inget och allt smakade mycket bra!

Deras restaurangdel ligger i anslutning till lobbyn som i den bortre delen också har sköna soffor, bibliotek (där vi lånade godnattsagor kvällen innan) samt att det fanns lite leksaker för barnen att sysselsätta sig med medan vi vuxna avslutade morgonkaffet (guld värt!).

Det var heller inga problem att få förvara bagaget på hotellet på söndagen trots att vi checkat ut, så allt som allt hade detta hotell allt att önska för en snabbvisit i Göteborg inklusive närhet till tågstationen och Göteborgs det breda utbud av nöjen och aktiviteter.

Vi kan också nämna att STF Göteborg City Hotell är miljömärkt med Green key. Det passade väl ihop med att hotellet var dekorerat med naturbilder och detaljer som att man hörde fågelkvitter i korridorerna. Mysigt!

Vistelsen skedde i samarbete med STF men bilder och åsikter är våra egna.

One thought on “Familjevänligt hotell: STF Göteborg City

Kommentera gärna

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *