Tågtest: med MTR Express till Göteborg!

I lördags tog vi MTR Express till Göteborg. Vårt mål var Halloween på Liseberg och Universeum som också har särskilda aktiviteter nu och under höstlovet.

Att ta tåget var faktiskt inte självklart till en början. Har man bil känns det ju naturligt att bara packa in, sätta sig och köra iväg. Men vi tog bilen ner till Göteborg förra året och mindes att det var rätt segt. Det är rätt långt mellan Stockholm – Göteborg och med fyra personer (varav två barn) i bilen blir det många mat- och kisspauser vilket gör att det tar ännu längre tid. Jag ska erkänna att jag kanske är sämst i familjen på att bila. 😉 Jag är otålig, får träsmak i baken direkt och tycker det gör ont och drar i musklerna. Dessutom kändes det inte riktigt försvarbart att åka så långt med bil för en så kort vistelse när vi inte heller hade mycket packning.

Sagt och gjort, det fick bli tåget; MTR Express, vilket vi insåg hade ännu en fördel – vi kunde ta pendeltåget rakt in till Stockholm södra varifrån deras tåg mot Göteborg avgår. Otroligt smidigt!

MTR Express tillhör det Hongkong-baserade MTR Corporation.

Svit och lyxtvål

Eftersom vi var fyra hade vi fått en stor plats med bord mellan oss och sätena vända mot varandra, men när tågvärdinnan kom frågade hon om vi ville flytta till deras svit som stod ledig. Om vi ville! Plötsligt hade vi en egen förhöjd kupé med åtta platser där vi kunde prata utan att störa och flytta runt som vi ville. Lyx!

Ombord fanns självklart wifi och toaletter (med Isabella Löwengrips handtvål – supergod doft) och café. Vi hade dock mat förbeställt till våra säten och blev uppassade med dryck och smörgåsar från Pontus Frithiof. Tyvärr tyckte inte barnen om kycklingröran i dem så ett tips om era barn är som våra (mat ska vara igenkänningsbar och ”vanlig”) så är ett tips att ha med egen matsäck till dem. Till efterrätt fick vi kaffe/te/saft/juice och kondisbitar, smarrigt värre! 😉

Barnen roade sig med sina skärmar och pysselböcker plus att jag hade laddat med lite extra roligt lördagsgodis. Vi pratade också om helgen och på slutet blev det förstås en del bus när det började krypa i benen på våra killar!

Slutbetyg

Allt som allt är vi väldigt positiva till vår tågresa som genomfördes i samarbete med MTR Express – men våra åsikter är som vanligt alltid ärliga och våra egna. Vi fick jättetrevligt bemötande och service och en sak som jag uppskattade särskilt var att tåget skakade och krängde mycket mindre än vad X2000 gör (med det tåget blir jag ofta illamående, det blev jag inte alls med MTR Express).

Tågresan mellan Stockholm – Göteborg tar cirka 2,45 timmar med MTR Express.

Att vi förbrukade mindre koldioxid med vår resa var såklart en extra bonus men framförallt var det smidigheten och enkelheten som gjorde detta färdsätt till en vinnare för oss. När vi kom fram slapp vi tänka på parkering för bilen utan gick bara raka spåret (ett par hundra meter) till vårt hotell STF Göteborg City som jag ska berätta mer om i nästa inlägg!

ommentarer på “Tågtest: med MTR Express till Göteborg!

Kommentera gärna

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *