Halloween och en otäck skogspromenad på Liseberg

I lördags eftermiddag strax före det började mörkna gick vi in på Liseberg som enligt oss har ett av landets bästa Halloween-firande. Det är inte bara mysigt för de små i Kaninlandet, det finns mycket att titta på för alla åldrar och är trevligt att röra sig runt i den stadsliknande parken. Här och där syns gravgårdar, pumpor, vagnar med höstmarknadskänsla, kvastparkering för häxor och annat kul. I år bjuder de även på en alldeles speciell skogspromenad…

För den som får lust att klä ut sig på plats finns gott om masker, diadem, accessoarer och olika skojiga attiraljer att köpa, även sådant som passar att dekorera med hemma. Isac ville ha en mask och det fick han. Ett lysande diadem med pumpor blev det också. 🙂

Mysig stämning i Kaninlandet

Det första Isac ville var att åka Helix nu när han passerat 140 cm-gränsen! Under tiden satsade jag och Theo 3,5 år på snälla åk och lek i mysiga Kaninlandet. Här var allt sagolikt pyntat och han hade så kul med de olika attraktionerna och klätterberget ”Bushållplatsen”.

Skräckens mästare

Liseberg är även fenomenala på att få till en riktigt läskig stämning i sina skräckhus. I år är skräckhusen totalt fem till antalet plus att det finns två skräckområden – Distrikt Z och Cirkus Bisarr – också att uppleva. Skräckhusen är Vinden, The Experiment, Smitthärden Gasten, Zombie samt nyheten Skogen.

Under förra årets Lisebergs-besök gick vi vuxna alla skräckhus (barnen var inte tillräckligt gamla än) och tyckte de var toppen. Om man nu kan säga så om något som är otäckt och obehagligt! Zombie var bäst (läskigast), The Experiment vann på osmaklighet samt Gasten för ”äckel” (här snoras det och spys, luktar och lutar så man är lätt illamående innan man kan ta sig ut!). Vinden är en fasa för den med dockskräck och i år kunde man alltså även väcka sina inre fasor utomhus i det nya området Skogen.

Vi gick en skogspromenad vi sent ska glömma…

En skogspromenad man sent glömmer

Bara trailern om Skogen är så himla bra. Och både jag och Isac gillade även själva upplevelsen. Hade jag gått denna läskiga skogspromenad själv hade jag säkert fått ännu mer rysningar, nu var äldste sonen med (egentligen för ung men han ville…) och har man med sig någon som är mer rädd än man själv så blir man ju mer morsk. 😉 Dessutom hade vi ett par framför oss som ”åkte på” det värsta skrämseleffekterna!

Vi vill inte förstöra för er som ännu inte gått Skogen men vi kan berätta att denna mörka skogspromenad går längs en stig genom Lisebergs skogspartier på kullen till höger om entrén. Ljudeffekter och de…varelser man möter längs vägen kommer garanterat ge upphov till både höga hopp och skrik! 🙂

Emma Fredriksson och Simon Lundberg från Vetlanda knäcker extra som zombies.

Vi pratade med paret när vi kom ut och det visade sig att de ibland ryckte in som zombies! De hade bland annat varit zombies förra året på High Chaparalls lopp Run for your lives. Jättekul sa de och de avslöjade några klassiska tricks för oss: en distraktion åt ena hållet, då dyker garanterat en ”jump scare” upp från det andra hållet! Kom ihåg det! 😉

Vi har också satt ihop en film från vårt besök på Liseberg under Halloween, här är det framförallt den läskiga stämningen vi velat fånga, så häng med och se den här nedan!

Oförutsedda händelser satte servicen på test

Isac blev tyvärr dålig när vi var i parken, vilket gjorde att vi uppsökte ”sjukstuga” vilket egentligen var ett vilorum. Det är när man behöver hjälp och något går knas (även om det inte är parkens fel) som man märker hur väl utbildade de egentligen är och om de har bra rutiner.

Här måste vi verkligen ge bästa betyg i service åt Liseberg för de var hur gulliga och rara som helst, verkligen omtänksamma och ville hjälpa. De kom gång på gång in och undrade om de kunde göra något och erbjöd till och med eskort med vakter ut ur parken till en närliggande utgång och taxi till sjukhuset – som de skulle stå för – trots att det inte alls hade hänt något i parken som hade orsakat att han mådde dåligt. Senare skulle det visa sig att han hade en inflammerad blindtarm (som de tror läker ut av sig själv, men mer om detta i ett separat inlägg).

Ett annat bra ”servicebevis” var hanteringen av den dåliga sockervadden vi köpte. Den droppade, liksom försvann i den fuktiga luften och hade en stenhård inre kärna med stora korn som såg ut som pärlsocker. Vi tvekade men gick till slut tillbaka till kiosken där vi köp den och klagade. Även här fick vi bästa tänkbara bemötande. Vi fick inte bara en ny utan blev även erbjudna mer därtill (popcorn) som kompensation och dessutom frågan om det räckte? Så vänder man en dålig upplevelse till något riktigt bra, vi tyckte ju såklart de var jättesnälla!

Fakta och tips

Halloween på Liseberg har redan haft öppet i snart två veckor men tid finns ännu att uppleva firandet då det pågår fram till den 3 november. Läs mer om fakta samt nyheten Skogen i detta inlägg. Det var extremt mycket folk när vi var på plats så kan ni gå en vardag istället för helg kan det vara ett tips.

Här kan ni också läsa tips om hur vi smidigt tog oss från Stockholm till Göteborg för ett kort weekend-besök, samt hotellet vi bodde på som låg väldigt nära Göteborgs centralstation.

ommentarer på “Halloween och en otäck skogspromenad på Liseberg

Kommentera gärna

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *