Hotelltest: Furuvik Havskrog och Havshotell

Efter ett långt och svettigt parkbesök är det verkligen så skönt att kunna varva ner på ett fräscht hotell vägg i vägg, och avsluta med en god middag (jag är verkligen ingen stor fan av fastfood som ju brukar vara det man lättast får tag i vid parkbesök). 😉

Lobbyn bjöd på generösa soffor att slappa i. Foto: Heidi Rovén.

I vårt fall då vi besökte Furuviksparken i november under deras Halloween-firande, var vi snarare nedkylda än svettiga efteråt, men lika hungriga. Vårt rum på Furuvik Havskrog med hotell var nytt och fint och barnen var glada över sin våningssäng, jag var glad över det fräscha badrummet… 😉

När vi gjort oss klara gick vi ner till restaurangen och insåg att vi borde tänkt på att boka bord i förväg. Fler än oss bodde såklart på hotellet (som bågnade av barnfamiljer) och ryktet att Furuvik Havskrog är grundad av Jonas Dahlbom och listad i White Guide var ingen hemlighet direkt.

Förstklassigt kök

Personalen visade sig vara urtrevlig och tillmötesgående. Snart hade de löst bordsfrågan åt oss. Vi slog oss ner vid ett trevlig runt bord och började studera menyerna. Plus för att de inte hade satt upp ”det gamla vanliga” åt barnen på menyn.

Vi gillade verkligen stilen på Furuvik Havskrog. Foto: Heidi Rovén.

Alltför många serverar halvfabrikat och sådant barnen ändå äter hemma fast till dyra restaurangpriser. Här var det tvärtom; bra mat med en barnvänlig tvist och till låga priser, eller vad sägs om friterad kolja med majonnäs eller grillad biff med sky och sallad, båda rätterna serverades med pommes och kostade bara 79 kronor. Våffla med sylt kunde man också få för samma pris.

Fish and chips för barnen av fin kvalitet kostade bara 79 kronor. Foto: Heidi Rovén.

Minior (vår minsting) hade slocknat i vagnen så vi fick en lugn middag utan stök eftersom äldste sonen kikade på sin platta medan vi vuxna verkligen kunde njuta av den goda maten… Och det gjorde vi med besked vill jag lova.

Gott, gott, jättegott! Foto: Kristofer Scheiderbauer.

En havskrog väl värd att rekommendera

Sonen fick koljan som han slukade och vi vuxna beställde clam chowder (musselgryta) till förrätt och halstrad torskrygg respektive bouillabaisse, fransk fisksoppa – min mans absoluta favorit! Vi alla var supernöjda med våra val! Det smakade otroligt bra och balanserat, såsen var smarrig och soppan läcker, och det var trevligt presenterat.

Ser ni skummet…soppan var sååå god! Foto: Heidi Rovén.
En stod godisboll fick sällskapa kaffet efteråt. Foto: Heidi Rovén.

Om ni åker till Furuvik, oavsett om ni sover över här eller inte, rekommenderar jag verkligen att ni äter på restaurangen. Maten var sådär bra som man kanske annars bara förväntar sig av kök på finare adresser, knappast på ett hotell ”ute i skogen”, intill en familjepark. Men åh vad jag älskar när jag blir positivt överraskad! 🙂

Frukost och lek i skogen

Nästa dag var det dags för det näst-bästa (efter en god middag); en god hotellfrukost! Vi njöt alla länge och väl av alla godsaker som stod framdukade. Jag gillar också när köket är öppet mot frukostmatsalen ( i detta fall en förlängning av hotellobbyn).

Rise and shine! En bra frukost blir man glad av! Foto: Kristofer Scheiderbauer.

Allt vi önskade fanns och lite till, även en lekhörna längre bort på samma plan där Theo kunde leka en stund medan vi vuxna avslutade vårt kaffe. Perfekt!

Hotellet hade ställt fram lite leksaker vilket var välkommet förstås. Foto: Heidi Rovén.

När vi checkat ut och stuvat bilen, passade vi på att leka lite ute och upptäcka omgivningarna innan vi styrde kosan hemåt. Hotellet ligger grymt fint precis vid havet i en skyddad bukt, det är så att jag själv blir sugen på att åka tillbaka nu sommartid när jag ser bilderna och i fantasin lägger på lite sommarvärme och lättare kläder… 😉

Hotellet har väldigt fint läge vid vattnet. Foto: Heidi Rovén.
Två busfrön i blåbärsriset. ”Mamma, vi såg en räv!” (not). 😉
Vi gå över daggstänkta berg fallera…!

Förutom skogen (en underbar äventyrsplats bara det i all sin enkelhet) fanns lekplats, minigolf och en klätterbana med rep och stockar. Vi gick också ut på den fina nybyggda bryggan…wow att strosa här efter en god middag i solskenet!

Klart det ska finnas lekplats! Foto: Heidi Rovén.
Halllåååååå!?!
Minigolf med den här utsikten på sommaren är nog härligt!
Klättermusen Isac är stark som få!

Vill man inte bo på hotellet finns även camping och stugor precis bredvid. Det har vi inte testat men vem vet, kanske nästa gång? 🙂

Hotellvistelsen skedde i samarbete med Furuviksparken, men våra åsikter är alltid uppriktiga och våra egna, vi delar ut ris och ros oavsett – inläggen ska vara läsaren till gagn i första hand! 

One thought on “Hotelltest: Furuvik Havskrog och Havshotell

Kommentera gärna

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *