Snällt spökhus (plus nyhet) på Furuviks Halloween

Har du och din familj bestämt er för att fira Halloween mixat med djur och åkattraktioner på höstlovet? Då står ni nu kanske i valet och kvalet över vilken park ni ska välja. Jag har dels skrivit en lista med 10 tips på parker i landet som firar Halloween och har öppet på höstlovet, plus 6 tips på hur besöket ska bli lyckat.

För er som känner att ”lagom är bäst” kan vi rekommendera Furuviksparken dit vi var förra året. Här mötte en fint höstdekorerad parkmiljö med pumpor, spindelväv och annat plus filmvisning av spöket Laban (inte i år). Inte läskigt alls. 🙂

Reptilhuset ”Regnskogen” var öppet och eftersom det var kyligt var det välkommet med lite värme. Där kunde vi kika på apor som sprang lösa och hoppade runt på balkar i taket, ormar och reptiler bakom glasväggar samt simmande sköldpaddor. Här och där stack lite skeletthänder upp, allt var väldigt barnvänligt och bara roligt gjort. 🙂

Snälla häxor och snällt spökhus

Många attraktioner var också öppna på deras fina lilla tivoli. Scenen var höstdekorerad och vi åkte både karusell och små tekoppar tills Theo kiknade av skratt! Han fick även köra små bilar. Isacs favorit blev Fireball – deras unika (jag har då aldrig sett något liknande) berg- och dalbana som går baklänges efter halva färden!

Särskilt för Halloween var att man kunde besöka spökfamiljen Sjöskum i Kaptensgården som blivit spökhus. Man kunde också hälsa på de snälla häxorna på Stallplan där de hade sitt läger, och hjälpa till att röra i häxkitteln.

Jag trodde vår lilla Theo skulle bli rädd för de sminkade spökena inne i deras spökhus Kaptensgården men inte då. Han gick omkring och pratade med dem som ingenting, haha! Och ingen försökte skrämmas, de var bara snälla och pratade på som vanligt. Samma vid häxlägret, det var så sött, han fick hjälpa till att röra i häxgrytan och förklarade att han inte tyckte om att äta spindlar. 😉

Spökjakten – rolig, interaktiv attraktion

Sammantaget var det ett trivsamt och inte alls otäckt firande även om vår minsting backade på det interaktiva spelet och attraktionen Spökjakten. Han tyckte det blå ljuset inne i tunneln var läskigt.

Synd, för det är en jätterolig tur i fluorescerande ljus där man skjuter med laserpistoler på spöken och samlar poäng. Vi var verkligen imponerade av denna attraktion och ger den högt betyg! Superkul!

Halloween i Furuviksparken passar alla! Skippa spökhuset om dina barn är räddhågsna av sig men allt annat kan ni se och göra (attraktioner efter längd och ålder givetvis).

Ett tips är att bo kvar på trevliga Furuvik havshotell vilket vi gjorde. Där sov och åt vi riktigt gott och dagen efter fick barnen leka av sig i lekparken och skogen utanför innan vi begav oss hemåt igen.

Vi har även gjort en film om besöket, se den här nedan:

ps. I skrivandet stund har jag precis fått reda på årets (2019) nyhet på Furuviksparken under Halloween! Läs om Skräckexpressen här!

ommentarer på “Snällt spökhus (plus nyhet) på Furuviks Halloween

Kommentera gärna

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *