Skånes Djurpark i påsk: äggjakt och fri glass

Skånes Djurpark har öppnat för säsongen. Ugglorna har släppts ut i uggleskogen och Björnarna Glok och Ester har vaknat och kommit ut ur sitt ide. Alla djur är redo för påskens dagliga matexpeditioner och äggjakt. Påskaktiviteterna i Skånes Djurpark pågår fram till 30 april och gästerna kommer att kunna ta del av äventyr och aktiviteter för hela familjen.

Skånes Djurpark är redo för en ny fullspäckad säsong som inleds med äggjakt och påskstämning. Förutom spirande knoppar, och kvittrande fåglar finns ett nytt vårtecken i skogen. Det är de stora dinosaurierna som för första gången ska vara med och fira påsk i parken. De möter gästerna i ett 3 000 kvadratmeter stort område där man kan gå på en tidsresa och utforska hur det kunde se ut för 70 miljoner år sedan.

Ett annat härligt vårtecken är självklart alla de djurungar som föds och kläcks runtom i parken. Kalven Ruter har hunnit bli några veckor och vågar nu gå en bit från mamma Maja. Många andra av parkens djur väntar också smått inom kort.

Påskkärringar bjuds på glass

– De har längtat efter vårpremiären och nu ser vi fram emot att möta alla gäster som kommer för att möta våren i parken. Det kommer att bli ett spännande år där vi fortsätter vår ambition att föra människor och djur närmare varandra, säger Skånes Djurparks VD Glenn André Viste Bøe.

Skånes Djurpark är som vanligt laddat med upplevelser och aktiviteter inför säsongspremiären. I år välkomnas speciellt alla påskkärringar. För att fira påsken får alla påskkärringar glass innan de far vidare till Blåkulla.

Dagligen i parken under påsk

Här är något av det som händer dagligen i parken:

  • Äventyrlig äggjakt med jättestora påskägg runtom i parken,
  • påskbus och traktorkörning i Fårets Shaun Land,
  • dagliga matningsexpeditioner hos djuren,
  • spana på djuren från Expedition UPP,
  • Barnens Bondgård med lek och möten med djur.

Även i vinter har det varit full fart i parken med förberedelser inför säsongen. I juni inviger parken också världens första övernattningskoncept med Fåret Shaun. Det är en helt unik med fem specialbyggda övernattningsvagnar där känslan från den populära TV-serien genomsyrar allt.

Skånes Djurpark erbjuder i sommar drygt 170 sängplatser per natt. Förutom Shaun’s Wagons finns 17 tältstugor i Wild Lodge, Hillside by Wild Lodge och den populära glampingupplevelsen Camp Oak, med övernattning i stora familjetält.

Kommentera gärna

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *