Vi testar Skyrider på nya Jumpyard i Barkarby

I slutet av december 2023 öppnade ett nytt Jumpyard i Barkarby utanför Stockholm som ersätter den gamla anläggningen på Veddestavägen. Detta blir deras fjortonde trampolinpark i Sverige (ytterligare en öppnar snart i Sundsvall) plus att de också har parker i Norge, Danmark, Spanien och Portugal. Till sommaren 2024 kommer de att ha totalt 25 anläggningar.

Lyckligtvis bor vi som driver Familjeparker bara en kvart från Barkarby så igår, en mörk och blöt januarikväll, körde vi dit med ett gäng små testhoppare för ett par timmars rolig rörelselek!

Nya Jumpyard i Barkarby ligger på Nettovägen 2, Veddesta handelsplats. Redan entrén är maffig och lockande. Killarna – alla i åldrarna 8-9 år – sprang ivrigt in och såg sig omkring med ett stort ”wow” inför allt det nya.

När vi irrat färdigt en stund insåg vi att det på entréplan finns omklädningsyta med låsbara skåp (ta med eget hänglås eller köp på plats), kalasrum med mera. Själva receptionen (med shop och servering) ligger en trappa upp.

Snyggt och fräscht

När vi var incheckade och klara, fått våra band och polletter till Skyrider, en ny aktivitet som inte finns på gamla Jumpyard, gav vi oss hän med att upptäcka parken!

Allt är såklart sprillans nytt och fräscht, det är snygg belysning i hela hallen som känns uppdaterad och modern. Det mesta kretsar kring trampoliner på olika sätt, till och med dodgeball spelar man ståendes på mindre trampoliner, fotbollshörnan är ett undandtag.

Theo som lärt sig göra bakåtvolter, skruvar och en massa annat helt själv på studsmattan hemma i trädgården om somrarna satte genast igång med sina tricks på de olika mattorna.

Det finns längre studsmattor, en upphöjd studsmatta där man hoppar ner i en foampit och en fast track som passar för den som är akrobatisk och klarar mer avancerade hopp. I centrum ligger main court som är ett hav av trampoliner att hoppa på.

Öva reaktion och balans

Det finns även en ”gladiator-aktivitet” där man ska gå ut på smala, vadderade balkar och försöka få ner varandra med mjuka ”pinnar”; battle beam kallas denna aktivitet.

Andra roliga aktiviteter som killarna gillade muycket var de interaktiva tv-spelen där man styr sin karaktär genom att hoppa på en trampolin framför skärmen, och cardio wall där man hoppar framför en slags tavla med lampor som slumpmässigt lyser upp. Utmaningen är att hinna med att slå till så många lysande lampor som möjligt på tid.

SkyRider, som man bokar som ett tillägg till sina hopptimmar, är den häftigaste aktiviteten som också bokas separat och kostar extra (30 kr/åk). Killarna var först tveksamma över att testa, man är högt upp och det kan kännas ovant att bli fastspänd med selar och karbinhakar för den som inte testat något liknande förr.

Nyheten Skyrider

Personalen var glad och lugn och lät killarna gå ut och titta med alternativet att gå tillbaka om de ångrade sig. I slutänden åkte två av tre (plus mamman, jag!) och vi älskade det, en sååå rolig aktivitet!

Theo testade till slut SkyRider – och älskade den!

SkyRider börjar med att du, väl fastspänd och med ett rep att hålla i varje hand som stöd, går ut på en smal vadderad gång som till slut upphör så att du åker iväg högt uppe i luften. På nästa nivå går du igenom en lysande ring innan du – låter dig sväva iväg eller tar lite fart och far iväg med ett schvung som gör att du flyger åt sidan på ett roligt sätt.

Alla över 125 cm kan åka.

Rälsen du hänger i har också ett litet gupp så att du ändrar höjd, jättekul, och det hela är så snällt att det passar yngre barn också. Det enda kravet är att man ska vara 125 cm lång för att få åka.

Food park – när man blir hungrig

Klätterhörnan som är under SkyRider fanns inte heller på gamla Barkarby. Här får man hjälp med sele och en instruktion hur man fäster sig tryggt på varje klättervägg, sedan är det bara att börja klättra. Det finns sju olika varianter, killarna testade fem av dem. Efter ett tag tyckte de att man fick ont på kroppen av metalldelen framtill på selen, kanske går den att placera på annan höjd vilket vi får undersöka nästa gång.

För att fylla på med ny energi tog vi även en paus i Jumpyards Food court, som förstås heter Food Park. Jag kan inte se att det står något om den på hemsidan men det finns alltså mat att köpa på plats vilket förstås var jättebra, eller ett måste faktiskt eftersom man inte får äta medhavd matsäck.

Här finns smörgåsar, toast, american pancakes, olika korvar med bröd, pizza med mera och även bakverk och kakor – för den som vill fika – samt en mängd olika drycker.

Pannkakor kostade 75 kronor, en varmkorv med bröd 35 kronor, slush som vi också lyxade till det med kostar 29 kronor för ett litet glas – och ja, man får mixa smaker om man vill. 🙂

Sammanfattningsvis

Sammanfattningsvis hade vi ett mycket bra besök och intryck av nya Jumpyard Barkarby. Personalen var glad och trevlig och anläggningen känns säker (det första som hände var att killarna blev vänligt stoppade av en i personalen som påpekade att man inte fick springa, jag såg även en förstaförbandslåda på ett räcke).

Vår enda lilla röda flagga är att köket tar tid på sig. Vi fick vänta nära på en halvtimme på lite pannkakor och en korv, det var på tok för länge. De tog även fel betalt (för mycket) vilket vi jobbar på att lösa.

Praktiskt och priser

Allt om hur det går till, vilka regler och begränsningar som gäller för olika åldrar, finns på Jumpyards hemsida men här är några korta saker vi ändå vill påminna om.

  • Du måste ha hoppstrumpor, sådana med grepp. Kostar 39 kronor men har du andra, ta med. Det måste inte vara Jumpyards egna.
  • Långärmat och långbyxat rekommenderas, man ska inte ha jeans (vilket vi inte visste så en av killarna hade det men en mjuk variant och vi ser även på deras egna bilder på hemsidan att en del vuxna har det så kanske räcker att det inte är den hårdaste sorten utan att de med stretch är okej).
  • Om man som vuxen inte vill hoppa måste man stanna i caféet eller på läktaren.
  • Barn får hoppa från 4 år. Av säkerhetsskäl får de dock inte hoppa kl. 11-17 på helger och skollovsveckor, men är välkomna övriga tider tillsammans med en vuxen. Som medföljande vuxen går man då in gratis och ansvarar för barnet på trampolinerna.
  • Det finns gott om gratis parkering utanför (2 timmar, med p-skiva).

Hopptid kostar 189 kronor/timme när man köper det online och 199 kronor för drop-in. Extratimme kostar 100 kronor. Tips! Mån-tors får man en extratimme gratis! (Gäller inte skollov, helgdagar eller klämdagar).

Besöket var ett (obetalt) samarbete med Jumpyard. Det vi skriver är alltid våra egna upplevelser och åsikter. Vill ni ha fler tips, följ oss gärna på Facebook, Instagram och YouTube!

One thought on “Vi testar Skyrider på nya Jumpyard i Barkarby

Kommentera gärna

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *