Rålis skatepark och parklek vid Kungsholmen

Ett parkbesök jag helt missat att skriva om är det vi gjorde på årets första dag, det vill säga 2021-01-01. Då åkte vi till Rålambshovsparken i Stockholm. Vädret var pisstråkigt denna dag, men vi kände att vi behövde luft så vi valde ändå att börja i Rålis skatepark. Lämpligt nog är den belägen under Lilla Västerbron, vilket också var anledningen till att jag valde den då vi fick regnskydd där.

rålis skatepark
rålis skatepark

Våra killar är egentligen inga skejtare men vi hade med oss varsin kickbike åt dem. Isac kom också på efter ett tag att det ju gick att springa uppför ramperna. Ja, JAG hade aldrig klarat det, men är man 10 år och smidig som en vessla är det tydligen fullt möjligt. 🙂

Fantasifull och färgglad parklek

Efter att ha hängt där ett tag tröttnade killarna. Innan vi åkte hem tog vi ett varv runt parkleken som också ligger en bit bort i Rålambshovsparken.

Även om jag tyckte parken var ganska rörig, så blev jag imponerad över den enorma kreativitet som sprudlade här! Färgglada husväggar vartän man vände sig, roliga texter och massor av fantasi präglade hela denna parklek.

rålis parklek
rålis parklek
rålis parklek

När vi var där var den stängd, det var ju Nyårsdagen, men säkert händer en massa kul när parkleken har öppet. En gissning bara!

Utrustning och läge

Rålis parklek har gungor, rutschkana, en liten fotbollsplan med konstgräs, klätterställning med mera. Framförallt är parken utsmyckad med en massa färgglada husväggar och skyltar. Vissa delar av parken var stängda när vi var där på grund av hal lera, så sommartid finns ännu mer att göra.

rålis parklek

Jag kan tänka mig att parken är välbesökt när det är fint väder. Personligen tror jag vi avvaktar med återbesök tills pandemin lagt sig/vi är vaccinerade, men det var ändå roligt att ha tagit sig en titt. Det finns så många lekparker i Stockholm att upptäcka!

Adressen är alltså Rålambshovsparken. Närmaste tunnelbanestation är Fridhemsplan och närmaste busshållplats är Västerbroplan. Det finns toalett mitt i Rålambshovsparken och även i parklekhuset när de har öppet.

Kommentera gärna

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *