Accropark Bro – ny höghöjdsbana för hela familjen

Accropark Bro

Accropark Bro är en helt ny systeranläggning till höghöjdsbanan i Lida. Vi var på plats på premiärdagen 3 april och testade tillsammans med vänner igenom alla sju banor!

Tack vare att höjderna varierar från 1 meter över marken till hela 12 meter så kan alla från barn på 110 cm till modiga vuxna hitta en bana som motsvarar nivå och mod. Detta är en perfekt aktivitet om man, som vi, har barn som gärna vill ha lite extra utmanande aktiviteter och som gillar fart och äventyr!

Instruktion och genomgång som start

Själva ”incheckningen” skedde i en röd lada som ligger en bit från parkeringen. Vanligtvis finns här även ett café fick vi veta. Eftersom det för tillfället var stängt, på grund av att det är tidigt i säsong, hade vi med egen matsäck som vi avslutade besöket med.

Men – tillbaka till början! Efter att alla fått sin utrustning med hjälmar och selar var det dags för en genomgång. Parkens instruktörer förklarade och visade hur man skulle göra och vilka säkerhetsåtgårder man måste ta, men påpekade också att det alltid fanns personal i parken som man kunde ropa på om man behövde hjälp.

De fanns också verkligen på plats hela tiden vilket kändes tryggt och bra. Vi behövde hjälp ett par gånger och någon från personalen var då alltid snabbt på plats och hjälpte till.

Medan pappa Kristofer och Isac (snart 11 år) gav sig högt upp i trädkronorna, satsade jag, mamma Heidi, på att hjälpa Theodor (5 år) i den lägre banorna. Han började med Bävern för att fortsätta med Älgen. 🙂

100 meter ziplines på rad

De andra började med grön bana som är tre meter över marknivå för att fortsätta med de blå banorna som är 6 meter över marken. Våra vänner var modiga och körde även den allra svåraste banan, den röda! En rejäl utmaning berättade de med helt frihängande byglar att kliva in i, hängande pinnar som man skulle ta sig fram på och trixiga nät.

Isac, vår äldste son, tyckte det var väldigt bra att det fanns olika svårighetsgrader att välja på och testade flera olika. Roligast tyckte han att det var med alla ziplines! Den orangea banan består av flera ziplinessträckor på rad, totalt 100 meter!

Denna körde barnen flera gånger på raken på slutet innan de två timmar som ingår i avgiften var till ända. Det enda kruxet var tydligen att man inte riktigt nådde fram med den längsta utan var tvungen att dra sig ”i mål” den sista biten. Kanske något de åtgärdar på sikt?

Eftersom skogsområdet omges av vatten blåste det lite lätt hela tiden. Det gjorde att det blev rätt kyligt. Glöm därför inte vantar eller handskar av något slag denna årstid, det kan vara skönt eftersom man greppar hårt om olika linor hela tiden. Senare i vår kan en vindjacka vara på isn plats, i sommar är det nog dock bara skönt med en uppfriskande bris kan vi gissa. 🙂

Apropå sommartid så fick vi veta att fler spännande saker är på gång så håll utkik efter nyheter!

Några avslutande ord…

Anläggningen ligger i Lejondals naturreservat, vackert beläget alldeles vid Lejondalssjön. Det finns en badplats med bryggor, hopptorn, stora gräsytor, grillplats och lekplats. Toaletter finns också mellan parkeringen och höghöjdsbanorna.

Det är inte så bra skyltat än men ställ in GPS:en på ”Hällkanavägen 13” i Bro (som i Upplands-Bro) så kommer ni rätt. 🙂

Från parkeringen är det bara en kort promenad till starten. Priset per person varierar i skrivande stund mellan 195 kr – 345 kr beroende på ålder. Då får man klättra runt i banorna i två timmar.

Vi önskar Accropark en flygande start och mycket framgång! Följ oss gärna på tiktok och YouTube för fler intryck och tips på vad aktiva familjer kan hitta på både under semestern och lediga dagar. Här är också en film om vårt besök på Accropark i Bro:

Detta var ett obetalt samarbete med Accropark där vi testat och uttryckt våra åsikter helt fritt. Ni kan alltid lita på att vi är ärliga i våra bedömningar av parkerna vi testar!  

Fler höghöjdsbanor vi testat och gärna rekommenderar är SkyPark i Vaxholm och en tuff zipline på Kungsbygget i Våxtorp, Halland. Vi har även testat höghöjdsbanor till havs på kryssningar, i mindre skala på Kneippbyn och ett flertal andra ställen.

ommentarer på “Accropark Bro – ny höghöjdsbana för hela familjen

  1. Åh! Det ser så kul ut! Vi har precis fått sånt hemma hos oss i vår stad och jah är så sugen! Det ser så kul ut! Ha en fortsatt trevlig påskhelg

    1. Vet ju inte vilken firma det är som driver det där du bor, men generellt är det en jätteskoj (och ganska krävande!) aktivitet som garanterat sätter fart på adrenalinet haha!
      Trevlig påskhelg tillbaka från oss. 🙂

Kommentera gärna

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *