Kolmården satsar på Halloween i mörkret

Flera dagar, flera shower, längre öppettider och nya rysliga områden är Kolmårdens svar på fjolårets Halloweensuccé. När mörkret lägger sig över Kolmårdsskogarna fortsätter i år rysligheterna, för de som vågar.

Familjeparker är förstås inbjudna på pressvisningen men vi kommer åka ett par dagar senare. För er som hinner före oss – berätta gärna hur det var :-). För er som vill förbereda er / ta beslut på om ni ska åka dit eller inte, här är lite förhandsinformation:

Halloween blir läskigare

Det är sjunde året i rad som Kolmården bjuder in till Halloween – ett event som vuxit sig större för varje år och i fjol lockade över 36 000 gäster. I år väljer Kolmården att förlänga eventet och öppettiderna för att gästerna ska få uppleva mer rysligheter i mörkret. Satsningar görs på ljud, ljus och skrämmande karaktärer som ska ska bidra till att Halloween blir ännu läskigare.

”Det känns otroligt kul att kunna skapa en ännu större upplevelse med mer ljus, ljud och skrämmande väsen när mörkret sänker sig över Kolmården. Temat är fortfarande rysmysigt för att passa alla åldrar, men den som vågar stanna till kvällen har i år möjlighet att uppleva något riktigt läskigt ” säger Helena Bruhn, spökchef och projektledare för Halloween på Kolmården.

I parken tematiseras flera områden som piraternas tillhåll och det gamla tivolit, där den mystiske tivolidirektören bjuder på luriga magitrick för sina gäster. Man satsar också på flera nyskrivna shower och en ny dansföreställning.

Döda riddare och spökhus

”Det blir flera områden, flera shower och mer tid att uppleva allt rysligt på, det har varit efterfrågat av våra gäster.” säger Helena Bruhn.

Den omtyckta spökbalen finns kvar, liksom den spännande eldshowen som i år visas två gånger varje kväll. På tornerspelsarenen underhåller de döda riddarna i ett skådespel och i Spökhuset håller ogästvänliga typer till. Hela Bamses Värld är spökfritt för den som vill pausa från rysligheter en stund. Wildfire och de andra åkattraktionerna körs precis som vanligt så länge vädret tillåter.

Hur var det förra året? Läs här om vårt besök på Kolmården 2017 eller se filmen.

Kommentera gärna

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *