Se filmen från Kolmårdens nya spökhus, Brådstupets Wärdshus!

Den stora nyheten under Kolmårdens Halloween-firande i år var, förutom teaterföreställningen Riddarnas Förbannelse, Spökhuset kallat Brådstupets Wärdshus!

Den som ville kunde grilla marshmallows här. Foto: Heidi Rovén.

När vi kom till denna del av parken, lite i utkanten och uppbyggt som ruinerna av en borg, där det också finns ett värdshus, var det fullt med nyfikna besökare som köade för att få komma in och bli vettskrämda.

Miljön ska se sliten och lite ruinliknande ut…

Vettskrämda besökare

Skriken letade sig ut från ovanvåningen på spökhuset och ut fladdrade familjer med hjärtat i halsgropen, ömsom storögda, ömsom fnissiga. All verkade överens om att det både var bra och läskigt!

Så var det dags för mig att gå in. Jag hade ju värmt upp med både Tivolis och Grönas Lund spökhus, så lite hårdhudad hade jag hunnit bli. Men ändå…man är aldrig riktigt förberedd! Och alla är ju lite olika…

Hariga Heidi blev Hårdhudade Heidi i nya spökhuset! Foto: K. Scheiderbauer.

Blodig hand blir zombiesoppa

Jag fick gå in med tre yngre killar. Redan i första rummet där man började sin vandring genom spökhusets skrymslen och vrår, vände en av killarna i dörren och gick ut igen! Det var FÖR läskigt!

Där stod nämligen en plastklädd man som såg ut som uppstånden från de döda och lagade ”mat” vid spisen…men tittade man mer noga såg man att det han la i soppan var en blodig hand…! Blev det en zombiesoppa kanske?

Just detta att gå i mörker och inte riktigt veta när, om eller hur man ska bli skrämd…det är ju både det som är grejen och det nervpirrande, eller hur?!

Nog hoppade jag till ett par gånger och effekterna var bra tycker jag. Jag både skrattade och var lite lätt darrig när jag kom ut. 🙂

Här nedan kan ni se filmen – om ni vågar – från mitt besök i spökhuset! Men ett OBS! är på sin plats. Rekommenderad åldersgräns är 10 år så samma gäller för att se filmen. Upplevelsen ingår i entrén vilket också var ett plus.

ommentarer på “Se filmen från Kolmårdens nya spökhus, Brådstupets Wärdshus!

    1. Ja nu känner jag att spökhus har blivit lite av mina specialitet! 😀 Bara denna höst har jag avverkat minst fem stycken. Kolmårdens var bra tyckte jag. Ju trängre och konstigare vinklar och vrår desto läskigare…

Kommentera gärna

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *