Kolmårdens rysmysiga Halloween

Theo el Teror, Hariga Heidi och Våghalsige Isac utgjorde dagens testpatrull! Foto: Kristofer Scheiderbauer.

Igår kastade vi oss hastigt och lustigt iväg för att hinna uppleva Kolmårdens rysmysiga Halloween-firande innan det är slut för säsongen. Eventet, som i år pågått mellan 1 – 5 november, är ett populärt evenemang som lockar cirka 30 000 besökare årligen.

Döda riddare i ny show

Under dessa dagar på Kolmården är det inte djuren som står i fokus (även om man kan titta på dem också) utan särskilda aktiviteter som att räkna katter längs Häxans stig, få självlysande ansiktsmålning och gå i UV-tunneln, se utomhusföreställningen Riddarnas Förbannelse eller titta på Den Phantasmiska Spökkampen, en game-show som visas i Marine World.

Fullsatt under nya föreställningen ”Riddarnas förbannelse”. Foto: Heidi Rovén.

Tunneln vid Tiger World hade blivit en självlysande UV-tunnel. Foto: Heidi Rovén.

Safari-linbanan var igång och hade en speciell tävling under höstlovet plus att man kunde se delfinshowen Life och gå på ormvisning i Zooskolan. När mörkret la sig var det dags för Spökbalen som kulminerade i Spökparaden och den avslutande Eldshowen.

Eldshowen avslutade Halloween-firandet på Kolmården. Foto: Heidi Rovén.

Zombies och skelett i parken

Överallt fick man också räkna med att stöta på gastar, zombies…ja olika varelser som kanske en ylande människovarg (som jag har på instastories att se för den som är snabb att läsa detta!). De var inte lika läskiga som på Gröna Lund men kunde fortfarande göra plötsliga utfall och skrämmas!

Lagom läskiga varelser dök upp i parken. Foto: Heidi Rovén.

Bamses värld var också öppen och här var det spökfritt för alla som kände att de behövde en paus från att bli skrämda! Bland attraktionerna märks båten Victoria, Godiståget (som hade hemskt lång kö), nyheten Bamses flygande matta, Luftballongerna och Skalmans bilar.

Vill du bli skrämd – inga problem!

Vi passade på att åka flera av dem, även om detta inte hade något särskilt spöklikt över sig…då var Wild Fire BETYDLIGT läskigare – den hann vi också med!!! Läskighetsfaktor 10/10 blir betyget, men lika bra och skoj också säger våra vana berg- och dalbane-testare!

Wild Fire går i över 100 km/h och har en lutning på 83 grader! Foto: Heidi Rovén.

Förutom de återkommande Halloween-händelserna var den stora nyheten i år ett Spökhus kallat Brådstupets Wärdshus! Det ville vi förstås inte missa och lyckades trots en enormt lång kö ta oss in och filma vår upplevelse. Se filmen och läs mer om vad vi tyckte i nästa inlägg!

Foto: Kristofer Scheiderbauer.

2 Comments

  1. Liniz Travel 2017-11-05
    • Heidi Rovén 2017-11-05

Leave a Reply

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.