Årets påskresa – favoriten Billund igen!

Årets påskresa var verkligen fantastisk! Varmt och sol från klarblå himmel varje dag – otroligt! 😀 Det var tredje året i rad som vi besökte Billund i Danmark och Legoland med omnejd. Innan dess hade vi uppehåll på ett par år men vi har även varit där när äldste sonen Isac, snart 9 år, var 3 år – som vår yngsta son är nu. 🙂

Inte ofta pappa fotografen kan vara med på bild men här är han; Kristofer!

Vi flög direkt från Arlanda med SAS vilket är smidigt, särskilt billigt blir det dock inte (ca 2000 kr pp t/r) så bor man i södra Sverige skulle jag absolut rekommendera bil så har man dessutom lätt att ta sig runt på plats.

Litet plan tyckte Isac men lika fint flög den för det. 🙂

I vår tidigare guide som ni kan läsa här, skrev vi om att det var dålig service på Billund flygplats för barnfamiljer. Förbättring har skett! Nu har de en särskild VIP-gång för familjer och när vi bad om att få ta med vagnen till gaten gick det bra med särskild märkning! Toppen!

Så här glad kan man bli för att vara tillbaka i Billund!

Eftersom vi flög hade vi hyrbil vilket var bra (och nödvändigt) då vi även tog oss runt till Ribe, Blåvand och Esbjerg under de fem dagar vi var i Danmark. Det är därför vi kommer tillbaka igen och igen; det finns så mycket att se i närområdena runt Billund, och avstånden är aldrig långa (max en timmes körning).

Vi fick pussla ett par gånger innan allt gick in i bilens bagageutrymme.

Vår hyrbil, en Nissan Quashqai, var från Europcar som ligger direkt när man kommer ut i terminalhallen. Dock ska vi tänka på packningsutrymmet till nästa gång; större bil eller mindre väskor! Vi fick knappt in våra två resväskor plus barnvagn, utan fick plocka i och ur bagaget ett par gånger tills vi kom på hur vi skulle få plats.

Legoland Billund Resort – familjernas paradis

Namnet till trots, det som ingår i ”Legoland Billund Resort” är mycket mer och många fler aktörer än bara Legoland.

Varde, Esbjerg och Ribe är en del där man kan lära om Vikinghistoria och njuta av vacker natur och kust.

Ribe har blivit utsett till Danmarks vackraste by.

Billund och Vejle ses som ett annat område där fokus ligger på Legoland, Lego House, Lalandia samt Givskud Zoo.

Miniatyrvärlden på Legoland är lika fascinerande varje gång.

Kolding och Vejle är ett område för den som är intresserad av kungahistoria, slottsliv och natur.

Förra året i mars när vi besökte Koldings hus (kallt var det, brr…!).

Fredericia och Middelfart handlar mycket om vatten och havet – här kan man bland annat möta världens minsta val, tumlaren. Hit har vi aldrig varit så det ligger förstås på önskelistan nu. 😉

Förmånskortet ”Be Happy Pass”

När man bor i regionen, minst två nätter tror jag det är, får man helt gratis ett Be Happy Pass. Kortet ger en rad fördelar på olika ställen och det är smart att ladda ner appen och hålla koll på de besöksmål man åker till för att inte missa någon förmån. Ofta handlar det om VIP-upplevelser, erbjudanden, gåvor och liknande. Helt suveränt!

Vi genomförde resan i samarbete med regionen, Legoland Billund Resort, och kommer i en rad inlägg nu berätta om våra upplevelser. Som vanligt delar vi ut både ris och ros och alla åsikter och intryck är våra egna, baserade på det vi själva upplevt.

Hoppas ni ska få bra tips och bli inspirerade! Vi har definitivt inte åkt till Billund för sista gången, det finns mycket mer att upptäcka!

One thought on “Årets påskresa – favoriten Billund igen!

Kommentera gärna

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *