3 lätta familjetips i Skummeslövsstrand

Att samla tips för en liten ort som Skummeslövsstrand låter kanske lite smalt som ämne. Vår tanke här är dels att inspirera till att även det enkla ibland kan vara gott nog, dels att så här i pandemitider slå ett slag för naturnära aktiviteter som inte kräver att man bokar biljetter och i många fall även är gratis.

Att bygga trädkoja var visserligen naturnära men knappast gratis… 😉 Mer om detta projekt kommer!

Men visst kan det vara så att just du som läser detta bor i närheten, tänkt semestra där – eller till och med nu blir inspirerad att göra det. Laholmsbukten i Halland och närliggande Bjärehalvön i Skåne där vi ofta vistas om somrarna är fantastiska regioner!

Förra sommaren blev vi väldigt duktiga på att komma ut i skog och mark. I våra försök att hålla avstånd betade vi bland annat av flera naturreservat nära sommarhuset.

Vackra Hovs Hallar på Bjärehalvön.

Denna sommar har vi som vanligt vistats vid Laholmsbukten på gränsen mellan Halland och Skåne. Med tanke på vår fantastiska tur med vädret (konstant sol och värme i tre veckor!) har vi badat så gott som varje dag, men även gjort några utflykter.

Långgrunda bad i Laholmsbukten

Laholmsbukten är Sveriges längsta sandstrand med sina imponerande 12 kilometer. Vi håller till i Skummeslövsstrand där stranden mest är platt, hård och bred. Det fina är att det är långgrunt vilket gör det världigt badsäkert för barn.

Killarna kan sysselsätta sig i timmar här med att bygga fördämningar i sanden, samla snäckor och numera även gå ut på den nybyggda badbryggan.

I år slapp vi maneter men det var däremot mycket sjögräs i vattnet. Det fördes in av vågorna som i sin tur visade sig vara väldigt roliga att leka i! Med nära 28 grader i vattnet och minst lika mycket i luften och vågor på det lekte vi att vi var på Hawaii. 🙂

Aktivitetsslinga för hela familjen

Tack vare ett tips hittade vi en ny aktivitetsslinga också i den närliggande Svarvareskogen. Slingan var ganska kort, stigen mysig och aktiviteterna passade hela familjen. Råkar ni också bo eller besöka trakterna, ligger detta vid tennisbanorna i Skummeslövsstrand.

Jag (Heidi) var där med Theodor och en grannfamilj som har två killar i Theos ålder. Först fick killarna öva lite tennis mot en vägg intill banorna. Det var första gången för Theo som roligt nog visade både talang och intresse! Sedan gick vi in i skogen och testade aktivitetsslingan.

Skogsslingan har aktivitetstavlor längs stigen med övningar som man ska göra. Killarna gick in med hull och hår och hoppade, gjorde armhävningar och svängde armar och ben. 🙂 Lite blåbär hittade vi också. Och en skalbagge!

Bassängbadet Delfinen

Närmaste bassängbadet för oss är egentligen Simba som ligger nära havet, en bit bort där sanden är mjukare. Vi hörde att badet har nya ägare och ska vara upprustat, ändå åkte vi en av de varmaste dagarna till Delfinen i Mellbystrand.

Stämningen där är lite ”medelhavsk”, om nu ett sådant ord finns haha! Den böjda bassängen var ganska sval men eftersom dagen var het gjorde det inget. Isac, vår 11-åring, lärde sig dyka och Theo, 5 år, plaskade på och gick så långt han vågade från den grunda delen mot det djupa.

Runt om poolområdet ligger en restaurang som serverar enklare poolmat vid lunchtid och övergår till en à la carte-meny på kvällen. Det finns också en pizzeria här liksom en ”glasseria” där familjens glassoholics (Kristofer och Theo) köpte maffiga strutar. 🙂

Annat kul nära Skummeslövsstrand

Fast vi är sysselsatta varje år inser vi efter varje semester att vi missat massor. Och det måste ju ändå vara det perfekta betyget på en plats, att det alltid finns mer kvar att upptäcka. Vi ser redan fram emot nästa år!

Killarna med en av kusinerna som vi också hann umgås med.

Inom kort ska jag också berätta om våra utflykter till Lögnäs gård och Skånes Djurpark. Läs också om när vi testade Blokart i Mellbystrand vilket var jättehäftigt! Andra tips på roliga saker vi gjort i området är att vi gått en Trollrunda och besökt äventyrsparken Kungsbygget.     

Kommentera gärna

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *